Kelový list plnený ricottou s mladým listovým šalátom
šéfkuchár spoločnosti Metro, 20. mája 2010
Foto: archív Vojtecha Artza
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kelové listy zblanšírujeme vo vriacej vode alebo na pare, ochladíme a necháme osušiť. Ricottu vyšľaháme a zmiešame s paprikou nakrájanou na drobné kocky, nasekanou pažítkou a rozpustenou želatínou. Dochutíme soľou a korením. Listy naplníme ricottou a zvinieme pomocou potravinárskej fólie. Necháme zatuhnúť a nakrájame na porcie (1 porcia: 50 g plneného listu).
- 2
Tapenáda: Olivy vykôstkujeme a rozmixujeme s upečeným cesnakom a olejom, dochutíme octom, soľou a korením.
- 3
Šalátik: Umyjeme a dochutíme soľou, korením, olejom a prípadne balzamikom.
- 4
Náš tip: Aby si kelové listy zachovali svoju prirodzenú a sviežu farbu, najskôr ich ponoríme na chvíľku do vriacej vody a potom rýchlo do vody ľadovej. Takto to funguje aj pri ostatnej zelenine, keď chceme zachovať prirodzenú farbu, ktorú by inak stratila.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu