Quiche lorraine s gorgonzolou a pórom
šéfkuchár Alizé restaurant & club v Bratislave, 24. mája 2010
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Na prípravu koláčika potrebujeme malé kovové okrúhle formy s priemerom asi 5 cm. (Ak máte väčšie formičky, nič sa nedeje, použite tie.) Lístkové cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme asi na hrúbku 4 mm, vykrojíme z neho krúžky o niečo väčšie, ako sú formy, a cesto vložíme do vymastených foriem. Prstami cesto zatlačíme, aby pokrylo celú plochu formičky, nezabúdajme ani na boky formičky.
- 2
Na lístkové cesto môžeme dať suchú fazuľu, aby počas pečenia nenapučalo a udržalo si formu. Formičky s cestom dáme do rúry a pečieme na 170 stupňoch asi 10 minút. Kým sa cesto bude piecť, zmiešame vajíčka so smotanou a dochutíme ich. Keď lístkové cesto vyberieme z rúry, odstránime z neho fazuľu a necháme ho vychladnúť.
- 3
Do každej formičky dáme plnku z vajec so smotanou a pridáme do nej nakrájaný pór a syr. Keď naplníme všetky predpečené koláčiky, dáme ich do rúry a pečieme ešte asi 13 minút. Keď budú mať koláčiky zlatohnedú farbu, vyberieme ich. Podávame ich teplé, výborne však chutia aj studené.
- 4
Náš tip na víno k tomuto pokrmu: Svätovavrinecké Rosé, 2006, Extra Dry, Hacaj. Víno k tejto dobrote má vôňu a chuť prezretého bobuľového ovocia s výraznou kvasinkovo– biskvitovou dochuťou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu