Omeleta s májovkami a slaninkou

Mária Kaľamárová
šéfkuchárka hotela Academic vo Zvolene, 14. mája 2010
Omeleta s májovkami a slaninkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie

Suroviny

8 ks
700 g
120 g
40 g
2 g
0,4 g




Postup

  1. 1

    Oravskú slaninku nakrájame na kocky, opečieme na oleji a pridáme nakrájané májovky a spolu restujeme.

  2. 2

    V miske rozmiešame vajíčka, ochutíme soľou, korením a nalejeme na panvičku so slaninkou a hubami, pečieme z jednej strany, aby bola vláčna.

  3. 3

    NÁŠ TIP: Do vajíčok na prípravu omelety môžeme pridať mlieko alebo sladkú smotanu. Omeleta je potom nadýchanejšia a ľahšia.

Diskusia k receptu

pugy
Juj az tu do Irska to citim.Majovka je uzasna vec a slaninka.Dojdem k vam na ranajky
vcelka
Autorka receptu je aj majsterka odbornej výchovy na strednej škole vo Zvolene, pripravujúcich aj budúcich kuchárov. Podľa tých receptov sa tam teraz nahrnie spústa nových záujemcov... :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia