Hubový aspik
Mária Kaľamárová
šéfkuchárka hotela Academic vo Zvolene, 14. mája 2010
šéfkuchárka hotela Academic vo Zvolene, 14. mája 2010
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Do vody alebo vývaru dáme napučať želatínu. Pridáme koreňovú zeleninu (mrkvu, petržlen, zeler), bobkový list, cibuľu, soľ a celé čierne korenie a vo vodnom kúpeli varíme. Hríby uvaríme, necháme odkvapkať na sitku a uložíme ich do vopred pripravených formičiek.
- 2
Na hríby nalejeme uvarený a dochutený aspik a necháme v chladničke stuhnúť. Stuhnutý hubový aspik vyklopíme na tanier a ozdobíme kolieskami červenej cibule a pokvapkáme octom.
- 3
Nás tip: Vždy je lepšie používať plátkovú želatínu, najlepšia je tá, ktorú pripravili z riasy agar - agar. Je výborným prirodzeným želírujúcim prostriedkom s veľmi jemnou chuťou. Je aj veľmi výživná pretože obsahuje mnoho minerálov.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu