Hubový aspik

Mária Kaľamárová
šéfkuchárka hotela Academic vo Zvolene, 14. mája 2010
Hubový aspik
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie

Suroviny

400 ml
50 g
50 g
1 g
20 ml
10 g
40 g
50 g
400 g
0,1 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do vody alebo vývaru dáme napučať želatínu. Pridáme koreňovú zeleninu (mrkvu, petržlen, zeler), bobkový list, cibuľu, soľ a celé čierne korenie a vo vodnom kúpeli varíme. Hríby uvaríme, necháme odkvapkať na sitku a uložíme ich do vopred pripravených formičiek.

  2. 2

    Na hríby nalejeme uvarený a dochutený aspik a necháme v chladničke stuhnúť. Stuhnutý hubový aspik vyklopíme na tanier a ozdobíme kolieskami červenej cibule a pokvapkáme octom.

  3. 3

    Nás tip: Vždy je lepšie používať plátkovú želatínu, najlepšia je tá, ktorú pripravili z riasy agar - agar. Je výborným prirodzeným želírujúcim prostriedkom s veľmi jemnou chuťou. Je aj veľmi výživná pretože obsahuje mnoho minerálov.

Diskusia k receptu

pugy
Musi to byt super,davate aj zeleninu do formiciek alebo len precedite ten vyvar a zalejete cisto len tie dubaky.Dakujem urcite vyskusam lebo milujem huby na kazdy sposob
alex100
Ahoj. V bode 1 píšete, že sa zelenina varí v tej napučanej želatine. Nemala by sa variť osobitne a potom sa pridá ked vychladne do rozpustenej želatiny?

Zaujímavé video z archívu TV Varecha