Hubovo–slaninové zemiakové guľky
Mária Kaľamárová
šéfkuchárka hotela Academic vo Zvolene, 19. mája 2010
šéfkuchárka hotela Academic vo Zvolene, 19. mája 2010
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Zemiaky v šupke uvaríme, necháme vychladnúť a očistíme. Očistené pomelieme alebo nastrúhame pridáme múku, soľ a vajcia. Na cibuľke opečieme polovicu oravskej slaninky s hubami, ochutíme, pridáme petržlenovú vňať a vychladnuté pridáme do cesta a vymiesime na hladkú hmotu.
- 2
Z dobre premiešanej zmesi tvarujeme guľky, ktoré vyvárame v slanej vriacej vode. Pri podávaní polejeme rozpraženou slaninkou a vypraženou cibuľkou.
- 3
NÁŠ TIP: K zemiakovým guľkám je výbornou prílohou aj dusená kvasená kapusta, ktorú si pripravíme podľa obvyklého postupu. Masliaky sú huby, ktoré môžeme čistiť tak, že stiahneme celú šupku. Sú výborné aj na prípravu praženice či omelety.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu