Hubovo–slaninové zemiakové guľky

Mária Kaľamárová
šéfkuchárka hotela Academic vo Zvolene, 19. mája 2010
Hubovo–slaninové zemiakové guľky
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

600 g
120 g
320 g
1 ks
80 g
15 g
800 g
2 g




Postup

  1. 1

    Zemiaky v šupke uvaríme, necháme vychladnúť a očistíme. Očistené pomelieme alebo nastrúhame pridáme múku, soľ a vajcia. Na cibuľke opečieme polovicu oravskej slaninky s hubami, ochutíme, pridáme petržlenovú vňať a vychladnuté pridáme do cesta a vymiesime na hladkú hmotu.

  2. 2

    Z dobre premiešanej zmesi tvarujeme guľky, ktoré vyvárame v slanej vriacej vode. Pri podávaní polejeme rozpraženou slaninkou a vypraženou cibuľkou.

  3. 3

    NÁŠ TIP: K zemiakovým guľkám je výbornou prílohou aj dusená kvasená kapusta, ktorú si pripravíme podľa obvyklého postupu. Masliaky sú huby, ktoré môžeme čistiť tak, že stiahneme celú šupku. Sú výborné aj na prípravu praženice či omelety.

Diskusia k receptu

olinka12
Pridávam do mojej KK milujeme zemiaky v každej podobe. Ďakujem recept ma hneď upútal.
bazina
Ja pridám aj bryndzu. A spravím to s kukuričnou múkou ako bezlepkové.
grandma
Hortenzia 51 o akých inzerátoch to tu hovoríš - nerozumiem?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia