Francúzska cibuľová polievka
Patrik Lednár
šéfkuchár Alizé restaurant & club v Bratislave, 21. mája 2010
šéfkuchár Alizé restaurant & club v Bratislave, 21. mája 2010
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľu si očistíme a ostrým nožom nakrájame na krúžky. Čím budú krúžky tenšie, tým bude polievka lahodnejšia. Cibuľku orestujeme na oleji do zlata, zalejeme vínom a necháme redukovať 5 minút.
- 2
Pridáme bobkový list, estragón a vývar (ak nemáme hotový vývar, použijeme jednu maggi kocku). Necháme variť na miernom ohni 30 minút.
- 3
Dochutíme soľou a cukrom podľa potreby, pridáme prelisovaný cesnak. Polievku podávame s opečenou ciabattou.
- 4
Náš tip na víno vhodné k tomuto pokrmu: Rulandské biele, 2008, Pavelka, Použijeme ho pri varení aj na zapíjanie polievky, jasno zlatožltá farba, vôňa byliniek a rozkvitnutej lúky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Slovensky nazov je Palina dracia.Ale Tebe staci ,ked kupis hotovy v sacku....
prebojovat ;-) .Obycajne sa servuje v specialnych keramickych miskach s ruckou.Je to pochutka,hlavne pre milovnikov cibule.
uplne suhlasim, bez syru je to cibulova aj ked moze byt dobra ale nie francuzska.
Asi ako Rus, ktorému ponúknete "ruské vajíčko".