Tatarák zo sviečkovice
Patrik Lednár
šéfkuchár Alizé restaurant & club v Bratislave, 21. mája 2010
šéfkuchár Alizé restaurant & club v Bratislave, 21. mája 2010
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Hovädziu sviečkovicu očistíme od blán a zomelieme ju na mlynčeku na jemno (ak máte trpezlivosť, mäso si môžete aj naškrabať nožíkom na drevenej doske, alebo ak nemáte mlynček, môžete použiť kuter, ktorý býva súčasťou ponorných mixérov).
- 2
Do zomletého mäsa pridáme všetky ingrediencie (šalotku jemne nasekáme, takisto aj pažítku), zamiešame a podávame s opečeným toastom.
- 3
Náš tip na víno k tomuto pokrmu: Dunaj, 2008, výber z hrozna, Pavelka Víno, tmavočervenej farby s výraznou ovocnou chuťou po čerešniach, ktorá prechádza do čokoládových tónov.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
suhlasim. ...a preto na ten just poznamenam, ze v Paparazzi maju podla mojich chuti (naj)lepsi tatarak namiesany kucharom...odporucam + na zaciatok nejaky dobry suchy drink