Morský čert so širokými rezancami na kuriatkovom ragú
Branislav Križan
šéfkuchár reštaurácie hotela Matyšák v Bratislave, 13. mája 2010
šéfkuchár reštaurácie hotela Matyšák v Bratislave, 13. mája 2010
Foto: Marek Velček
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Filet z morského čerta osolíme a okoreníme. Cesnak s olivovým olejom a vňaťou rozmixujeme a zľahka potrieme rybu, pokvapkáme citrónom a osmažíme na oleji z oboch strán.
- 2
Pór nasekáme na jemno, orestujeme, pridáme predvarené kuriatka, zarestujeme, zalejeme šľahačkou a prírodnou šťavou.
- 3
Krátko podusíme a pridáme uvarené rezance, premiešame a podávame s morským čertom.
- 4
Náš tip: Ozdobíme mesiačikom citróna alebo limety.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
neuveris ale dnes som ju obzeral ale bol moc velka v celku to tak ma party , pojdem rano pozriet co vylovia, dnes mali krasne cervene koralove pstruhy .