Paradajky s hubovou plnkou v syrovej omáčke
šéfkuchárka hotela Academic vo Zvolene, 17. mája 2010

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Suroviny
| 600 g |
|
| 30 g |
|
| 50 g |
|
| 500 g |
|
| 50 g |
|
| 0,5 g |
|
| 50 g |
|
| 4 g |
|
| 2 g |
|
| Syrová omáčka: | |
| 80 g |
|
| 25 g |
|
| 25 g |
|
| 120 g |
|
| 100 g |
|
| 50 g |
|
| 4 g |
|
| 200 ml |
|
| 4 g |
|
| 50 g |
|
| 1 g |
|
Postup
-
1
Paradajky umyjeme, odkrojíme vršok a vyberiem dužinu. Medzitým si nakrájame cibuľku opečieme na oleji, pridáme nakrájanú hlivu a uvarenú pohánku, všetko spolu restujeme, ochutíme soľou, korením, prelisovaným cesnakom, a pridáme nasekanú petržlenovú vňať.
- 2
Naplnené paradajky uložíme do ohňovzdornej misy, zalejeme syrovou omáčkou a dáme do rúry zapiecť. Syrová omáčka: na oleji speníme hladkú múku, pridáme cesnak, syrokrém, opražíme, zalejeme mliekom, pridáme soľ. korenie, vegetu a varíme aspoň 30 minút.
- 3
Prevarenú precedíme, pridáme maslo nastrúhaný eidam, prevaríme a nakoniec zjemníme smotanou.
- 4
NÁŠ TIP: Syrová omáčka je vždy chutnejšia, ak ju pripravíme z viacerých druhov syra. Veľmi dobré sú syry s modrou plesňou, mozarella zasa dodá vláčnu štruktúru.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu