Paradajky s hubovou plnkou v syrovej omáčke
šéfkuchárka hotela Academic vo Zvolene, 17. mája 2010
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Suroviny
600 g |
|
30 g |
|
50 g |
|
500 g |
|
50 g |
|
0,5 g |
|
50 g |
|
4 g |
|
2 g |
|
Syrová omáčka: | |
80 g |
|
25 g |
|
25 g |
|
120 g |
|
100 g |
|
50 g |
|
4 g |
|
200 ml |
|
4 g |
|
50 g |
|
1 g |
|
Postup
-
1
Paradajky umyjeme, odkrojíme vršok a vyberiem dužinu. Medzitým si nakrájame cibuľku opečieme na oleji, pridáme nakrájanú hlivu a uvarenú pohánku, všetko spolu restujeme, ochutíme soľou, korením, prelisovaným cesnakom, a pridáme nasekanú petržlenovú vňať.
- 2
Naplnené paradajky uložíme do ohňovzdornej misy, zalejeme syrovou omáčkou a dáme do rúry zapiecť. Syrová omáčka: na oleji speníme hladkú múku, pridáme cesnak, syrokrém, opražíme, zalejeme mliekom, pridáme soľ. korenie, vegetu a varíme aspoň 30 minút.
- 3
Prevarenú precedíme, pridáme maslo nastrúhaný eidam, prevaríme a nakoniec zjemníme smotanou.
- 4
NÁŠ TIP: Syrová omáčka je vždy chutnejšia, ak ju pripravíme z viacerých druhov syra. Veľmi dobré sú syry s modrou plesňou, mozarella zasa dodá vláčnu štruktúru.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu