Paradajky s hubovou plnkou v syrovej omáčke

Mária Kaľamárová
šéfkuchárka hotela Academic vo Zvolene, 17. mája 2010
Paradajky s hubovou plnkou v syrovej omáčke
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

600 g
30 g
50 g
500 g
50 g
0,5 g
50 g
4 g
2 g
Syrová omáčka:
80 g
25 g
25 g
120 g
100 g
50 g
4 g
200 ml
4 g
50 g
1 g




Postup

  1. 1

    Paradajky umyjeme, odkrojíme vršok a vyberiem dužinu. Medzitým si nakrájame cibuľku opečieme na oleji, pridáme nakrájanú hlivu a uvarenú pohánku, všetko spolu restujeme, ochutíme soľou, korením, prelisovaným cesnakom, a pridáme nasekanú petržlenovú vňať.

  2. 2

    Naplnené paradajky uložíme do ohňovzdornej misy, zalejeme syrovou omáčkou a dáme do rúry zapiecť. Syrová omáčka: na oleji speníme hladkú múku, pridáme cesnak, syrokrém, opražíme, zalejeme mliekom, pridáme soľ. korenie, vegetu a varíme aspoň 30 minút.

  3. 3

    Prevarenú precedíme, pridáme maslo nastrúhaný eidam, prevaríme a nakoniec zjemníme smotanou.

  4. 4

    NÁŠ TIP: Syrová omáčka je vždy chutnejšia, ak ju pripravíme z viacerých druhov syra. Veľmi dobré sú syry s modrou plesňou, mozarella zasa dodá vláčnu štruktúru.

Diskusia k receptu

jabath
toto je asi len pre štíhle postavy....škoda :( ...vyzerá to véééľmi lákavo....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia