Ľadové espresso

Roman Soviar
kávový špecialista, 27. mája 2010
Ľadové espresso

Suroviny

1 ks
1 ČL
4 kocky




Postup

  1. 1

    Okraj skleneného pohára potrieme čokoládovým sirupom, ktorý ozdobíme crustou (zmesou pomletej kávy a kryštálového cukru zmiešaných v rovnakom pomere). Základom tohto nápoja je jedno veľké espresso, ktoré vyšľaháme s 1 lyžičkou cukru, pomarančovým sirupom a 4 kockami ľadu.

  2. 2

    Ľad slúži výhradne na ochladenie kávy, nie na jej zriedenie. Vymiešanú ľadovú kávu nalejeme do pripraveného, čokoládovým sirupom ozdobeného pohára.

  3. 3

    Náš tip: Ľadové espresso je skvelý, osviežujúci nápoj na leto, nahradí aj zákusok.

Diskusia k receptu

alexdidi
čokoládový sirup je to isté ako čokoládová poleva, alebo ho ňou môžem nahradiť?
sandratamer
Ak máš na mysli čokoládový toping, tak určite hej. Podľa mňa aj čokoládový likér by bol perfektný :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia