Grilované hrušky
Grilované hrušky

Grilované hrušky s domácou vanilkovou zmrzlinou

Jana Štrbková
mesačník Varecha, 16. augusta 2023
Grilované hrušky s domácou vanilkovou zmrzlinou
Foto: Shutterstock
8
porcií
30 (+ mrazenie) minút
príprava

Suroviny

8 ks
1/2 ks (v bio kvalite)
Zmrzlina:
3 ks
4 PL
1 ČL
50 ml
2 ČL
400 ml (40 %)




Postup

  1. 1

    Zmrzlina: Žĺtky, cukor a škrob vyšľaháme do peny. Mlieko privedieme do varu a pomaly za stáleho miešania prilievame k žĺtkovej pene. Prelejeme opäť do hrnca a za stáleho miešanie varíme na miernom ohni do zhustnutia. Primiešame vanilkový extrakt, prelejeme do studenej misy a za občasného miešania necháme vychladnúť.

  2. 2

    Vychladenú smotanu vyšľaháme dotuha. Po lyžiciach primiešavame do vychladnutého žĺtkového krému. Vložíme do plastovej nádobky na mrazenie s vrchnákom a necháme zmraziť.

  3. 3

    Grilované hrušky: Tesne pred podávaním hrušky umyjeme, osušíme, rozpolíme. Reznú plochu potrieme citrónovou šťavou a položíme na rozpálený gril. Grilujeme asi 10 minút. Podávame s kopčekom domácej vanilkovej zmrzliny.

  4. 4

    Hrušky môžeme podávať aj s medovými orechmi - na panvici rozohrejeme med, pridáme vlašské orechy a krátko prehrejeme.

Diskusia k receptu