Voňavý perníkový závin plnený slivkovým lekvárom a orechmi
Tento perníkový závin už pri pečení rozvonia celý váš dom.
Chrumkavé sušienky na desiatu
Orieškové sušienky so semienkami sú plné energie. Pravá pochúťka do školy!
Rýchla pizza z hotového cesta
Keď je chuť na pizzu a málo času, zachráni vás hotové cesto na pizzu....
Hrejivá polievka z pečenej tekvice
V nevľúdnom počasí táto krémová tekvicová polievka dokonale vylepší náladu. Neodolateľnú chuť jej dodáva skaramelizovaný med....
Figový crumble
„Mnohí Slováci majú v záhradkách figy, ktoré im dozrievajú v septembri, preto odporúčam vyskúšať môj...
Paradajkové placky Tomatokeftedes
Recept na tieto paradajkové placky pochádza z gréckeho Santorini. A takto ich robí moderátor Martin Pyco...
Šalát z quinoy s grilovanou zeleninou a so syrom feta
Výborný šalát z quinoy s grilovanou zeleninou a so slaným syrom.
Pravé bratislavské rožky
Recept na legendárne bratislavské rožky sa spomína už v roku 1599 a v polovici 19. storočia tento výrobok preslávil bratislavský pekár Scheuermann. Orechové rožky majú tvar písmena C a makové tvar podkovičky....
Domáce kapustové fliačky so škoricou
Sezóna novej hlávkovej kapusty je opäť tu. Vychutnajte si tieto domáce kapustové fliačky nasladko, sú...
Jesenný teplý šalát s pečenou červenou repou
Teplý šalát s pečenou červenou repou vynikajúco chutí s akýmkoľvek lahodným mäkkým syrom...
Slivkové knedle s makom a medom
Slivkové gule pripravené zo zemiakového cesta, ochutené makom a medom pre všetkých, ktorí ľúbia sladký...
Nátierka z pečeného baklažánu
Tradičná libanonská baklažánová nátierka ochutená cesnakom, sezamovými semienkami a citrónovou šťavou, ktorá je po celom...
Bryndzové tyčinky, ktoré sa hodia kedykoľvek
Slané bryndzové tyčinky sú vďačné chuťovky na akúkoľvek príležitosť. Upečte ich na oslavu, na sviatky,...
Jednoduchá focaccia, ktorú si môžete doladiť podľa svojej chuti
Čerstvo upečený taliansky osúch chutí fantasticky.
Snehové minitortičky s ovocnou omáčkou a tvarohovým krémom
Privolajte si ešte na chvíľu odchádzajúce leto s týmito minitortičkami s ovocím.
Nedeľné pečené kura s výbornou plnkou
Plnené pečené kura krásne rozvonia váš dom. V plnke určite nevynechajte muškátový oriešok, pretože dodáva...
Mriežkový tvarohový koláč, nestarnúca klasika pre celú rodinu
Tvarohový mrežovník je jeden z najobľúbenejších koláčov vôbec.
Zaspomínajte si na dovolenku v Grécku, urobte si musaku
Baklažán, mleté mäso, bešamelová omáčka. To sú tri základné súčasti pokrmu zvaného musaka...
Kysnuté minišišky plnené čokoládovým krémom
Šištičky z kysnutého cesta plnené čokoládovým krémom potešia malých i veľkých.
Kysnutý koláč so slivkami a s chrumkavou posýpkou
Kysnutý slivkový koláč s posýpkou. Ako od babičky.
Bolonská omáčka, s ktorou špagety chutia najlepšie
Na prípravu svetoznámej bolonskej omáčky z mletého hovädzieho mäsa síce potrebujete dostatok času, ale ten pôžitok...
Čučoriedkové smoothie s chia semienkami
Smoothie zo samých zdravých vecí, to je ideálny štart do nového dňa.
Marinovaná pečená paprika
Pečená paprika s cesnakom a majoránom naložená v olivovom oleji vás prekvapí svojou chuťou.
Dukátové buchtičky so šodó
Domáce dukátové buchtičky z kysnutého cesta podávané s vaječným krémom. Sladký obed, ktorý vás vráti...
Jednoduchý paradajkový šalát s bazalkou
Cherry paradajky dvoch farieb urobia z tohto jednoduchého šalátiku aj potešenie pre oči.
Grécke tzatziki, šalátové osvieženie z uhoriek a jogurtu
Grécky studený uhorkový šalát po celom svete známy ako tzatziki sa výborne hodí k mäsovým špízom alebo...
Paris-Brest, klenot medzi francúzskymi dezertami
Tento francúzsky dezert z odpaľovaného cesta vznikol v roku 1910 na počesť cyklistického závodu Paris-Brest. Je podobný našim venčekom či veterníkom, no je omnoho honosnejší a chutnejší....
Černicový pohár s mascarpone a so sušienkami
Černicové coulis: Ovocie povaríme v hrnci spolu s 50 ml vody a s cukrom. Škrob vymiešame...
Sušené paradajky v olivovom oleji
Sušené paradajky v oleji sa používajú na dochutenie dipov, šalátov, výborné sú so syrom ako predjedlo....
Grécky šalát
Výborný syr feta využívajú Gréci vo svojej kuchyni stáročia. Vyrábajú ho z čerstvého ovčieho a kozieho mlieka....