Tart z lístkového cesta s vanilkovým krémom a černicami
Jana Štrbková
mesačník Varecha, 25. augusta 2023
mesačník Varecha, 25. augusta 2023

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
8
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
15-20 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
| 1 bal. (chladené) |
|
| Krém: | |
| 200 g |
|
| 300 g |
|
| 2 bal. |
|
| 1 bal. |
|
| 2 PL |
|
| Navrch: | |
| 100 g |
|
| Na potretie: | |
| 1 ks |
|
| Na posypanie: | |
| 2 PL lúpané, nesolené |
|
|
|
|
Postup
-
1
Z rozvaľkaného lístkového cesta vykrojíme kruh. Preložíme ho na okrúhly plech vystlaný papierom na pečenie. Zvyšné cesto nakrájame na pásiky, ktoré stočíme do špirály a nimi oblepíme okraje kruhu.
- 2
Krém vymiešame z ricotty, jogurtu, vanilkového a práškového cukru a pudingového prášku.
- 3
Krém rovnomerne rozdelíme na pripravené lístkové cesto. Na krém rozdelíme černice. Okraje koláča potrieme rozšľahaným žĺtkom.
- 4
Koláč pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 15–20 minút.
- 5
Upečený koláč vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Po vychladnutí ho posypeme nasekanými pistáciami a práškovým cukrom.
Tiež koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu