Grilovaná makrela
Jana Štrbková
mesačník Varecha, 3. augusta 2023
mesačník Varecha, 3. augusta 2023
Foto: Shutterstock
4
porcie
porcie
15 (+ odležanie) minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ryby umyjeme, osušíme, do kože aj dovnútra votrieme soľ a pokvapkáme citrónovou šťavou. Necháme odležať pol hodinu. Pred grilovaním obložíme rozmarínom.
- 2
Ryby položíme na mriežku alebo vložíme do uzatvárateľných grilovacích roštov, aby sa s nimi lepšie manipulovalo a nerozpadali sa a z oboch strán grilujeme nad rozpálenými uhlíkmi.
Tiež makrela:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu