Grilovaná makrela
Grilovaná makrela

Grilovaná makrela

Jana Štrbková
mesačník Varecha, 3. augusta 2023
Grilovaná makrela
Foto: Shutterstock
4
porcie
15 (+ odležanie) minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks (menšie)
1 ks (bio)
 čerstvý




Postup

  1. 1

    Ryby umyjeme, osušíme, do kože aj dovnútra votrieme soľ a pokvapkáme citrónovou šťavou. Necháme odležať pol hodinu. Pred grilovaním obložíme rozmarínom.

  2. 2

    Ryby položíme na mriežku alebo vložíme do uzatvárateľných grilovacích roštov, aby sa s nimi lepšie manipulovalo a nerozpadali sa a z oboch strán grilujeme nad rozpálenými uhlíkmi.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia