Mrazený dezert z ananásu a jogurtu
Jana Štrbková
mesačník Varecha, 15. augusta 2023
mesačník Varecha, 15. augusta 2023

Foto: Shutterstock
6
porcií
porcií
30 (+ mrazenie) minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Ananás bez šupky a tvrdého stredu nakrájame na kúsky. Vysypeme ich do hrnca, zopár si odložíme na ozdobenie. K ananásu pridáme med a cukor. Zmes varíme, kým sa cukor rozpustí a ananás zmäkne. Potom všetko ponorným mixérom rozmixujeme a necháme vychladnúť.
- 2
Po vychladnutí ananásové pyré vmiešame do jogurtu. Ochutený jogurt vložíme do plastového uzatvárateľného vrecka a dáme ho na 3 hodiny do mrazničky.
- 3
Potom zmrazený ananásový jogurt nalámeme do mixéra a rozmixujeme. Rozmixovanú zmes preložíme do plastového cukrárskeho vrecka s neodstrihnutou špičkou. Vložíme ho opäť na 1 hodinu do mrazničky.
- 4
Po zmrazení odstrihneme špičku vrecka a obsah vytlačíme do pohárov, v ktorých budeme dezert podávať. Ozdobíme kúskami ananásu a posypeme kokosom.
Tiež jogurt:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu