Jogurtová marináda
Jogurtová marináda

Jogurtová marináda na grilované mäso

Jana Štrbková
mesačník Varecha, 11. augusta 2023
Jogurtová marináda na grilované mäso
Foto: Shutterstock

Výborná na kotlety z bravčového aj jahňacieho mäsa.

6
porcií
10 minút
príprava

Suroviny

5 stoniek (čerstvá)
5 vetvičiek
1 ks
1 strúčik
3 PL mleté
300 ml
1 ČL
1/2 ČL




Postup

  1. 1

    Bylinky umyjeme, osušíme, lístky odtrhneme a najemno nasekáme. Limetku dôkladne umyjeme a osušíme, kôru nastrúhame a šťavu vytlačíme, cesnak ošúpeme a pretlačíme.

  2. 2

    Všetky suroviny zmiešame s jogurtom. Dochutíme mletou rímskou rascou, soľou, mletým čiernym korením a čili.

  3. 3

    Marináda je výborná na marinovanie kotliet z bravčového aj jahňacieho mäsa.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia