Krehký koláč s marinovanou cuketou a ricottou
mesačník Varecha, 5. augusta 2023
Foto: Shutterstock
príprava
na 200 °C
Suroviny
Marináda: | |
60 ml |
|
3 strúčiky |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
|
|
|
|
čerstvý |
|
Koláč: | |
1 plát (chladené) |
|
500 g |
|
1 PL |
|
200 g |
|
1 ks |
|
Na potretie: | |
1 ks |
|
Postup
-
1
Na marinádu cesnak prelisujeme, zmiešame s octom, medom, mletým čiernym korením, so soľou a slnečnicovým olejom.
- 2
Cuketu umyjeme, osušíme a nakrájame na tenké kolieska, osolíme a necháme 10 minút odpočívať, aby pustila šťavu. Cuketu osušíme kuchynským obrúskom. Pridáme k nej najemno nasekaný kôpor, zalejeme marinádou, premiešame, prekryjeme potravinovou fóliou a odložíme do chladničky marinovať asi na 2 hodiny.
- 3
Plát hotového lístkového cesta rozvinieme a prenesieme ho na plech vystlaný papierom na pečenie. Cesto potrieme olivovým olejom, len okraje po obvode hrubé asi 1,5 cm necháme voľné. Cesto popicháme vidličkou.
- 4
Na cesto navrstvíme ricottu. Na syr poukladáme plátky marinovanej cukety, pokvapkáme citrónovou šťavou. Okraje cesta potrieme rozšľahaným vajcom.
- 5
Koláč pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 20 minút.
Tiež cuketový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu