Cuketový koláč
Cuketový koláč

Krehký koláč s marinovanou cuketou a ricottou

Jana Štrbková
mesačník Varecha, 5. augusta 2023
Krehký koláč s marinovanou cuketou a ricottou
Foto: Shutterstock
20 (+ marinovanie) minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Marináda:
60 ml
3 strúčiky
2 PL
1 PL
 čerstvý
Koláč:
1 plát (chladené)
500 g
1 PL
200 g
1 ks
Na potretie:
1 ks




Postup

  1. 1

    Na marinádu cesnak prelisujeme, zmiešame s octom, medom, mletým čiernym korením, so soľou a slnečnicovým olejom.

  2. 2

    Cuketu umyjeme, osušíme a nakrájame na tenké kolieska, osolíme a necháme 10 minút odpočívať, aby pustila šťavu. Cuketu osušíme kuchynským obrúskom. Pridáme k nej najemno nasekaný kôpor, zalejeme marinádou, premiešame, prekryjeme potravinovou fóliou a odložíme do chladničky marinovať asi na 2 hodiny.

  3. 3

    Plát hotového lístkového cesta rozvinieme a prenesieme ho na plech vystlaný papierom na pečenie. Cesto potrieme olivovým olejom, len okraje po obvode hrubé asi 1,5 cm necháme voľné. Cesto popicháme vidličkou.

  4. 4

    Na cesto navrstvíme ricottu. Na syr poukladáme plátky marinovanej cukety, pokvapkáme citrónovou šťavou. Okraje cesta potrieme rozšľahaným vajcom.

  5. 5

    Koláč pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 20 minút.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia