Jahodový zákusok
Jahodový zákusok

Jahodové koláčiky s čokoládou podľa Jozefíny Zaukolcovej

Jozefína Zaukolcová
cukrárka, 12. augusta 2023
Jahodové koláčiky s čokoládou podľa Jozefíny Zaukolcovej
Foto: Michal Pišný

Urobte si lahodné minidezertíky s jahodami, čokoládou a kopčekom šľahačky podľa receptu známej cukrárky a porotkyne šou Pečie celé Slovensko.

15 ks
porcií
20 minút
príprava
20-25 minút
na 160-180 °C

Suroviny

Cesto:
250 g
200 g
20 g
4 ks (160 g)
200 g
40 g
10 g
z 1/2 citróna
Plnka:
150 g
50 g
Ozdobenie:
250 g (33 %)
50 g

Online leták

Postup

  1. 1

    Maslo nahrejeme, pridáme práškový a vanilínový cukor.

  2. 2

    Vymiešame dopenista, pridáme vajcia.

  3. 3

    Múku preosejeme, pridáme maizenu, nastrúhanú citrónovú kôru a kypriaci prášok do pečiva. Zmes zľahka vmiešame do našľahanej maslovej peny.

  4. 4

    Polovicu cesta rozdelíme do vysokých formičiek alebo do jednej formy. Poukladáme jahody, kúsky čokolády a navrch rozdelíme zvyšné cesto. Pri teplote 160–180 °C pomaly pečieme 20–25 minút.

  5. 5

    Po upečení a vychladnutí dozdobíme jahodami a šľahačkou.

  6. 6

    Koláčiky môžeme preliať aj jahodovou omáčkou: Jahody rozmixujeme, ochutíme citrónovou šťavou a cukrom a varom redukujeme do polotuhej konzistencie.

Diskusia k receptu