Jahodové koláčiky s čokoládou podľa Jozefíny Zaukolcovej
cukrárka, 12. augusta 2023

Foto: Michal Pišný
Urobte si lahodné minidezertíky s jahodami, čokoládou a kopčekom šľahačky podľa receptu známej cukrárky a porotkyne šou Pečie celé Slovensko.
porcií
príprava
na 160-180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 250 g |
|
| 200 g |
|
| 20 g |
|
| 4 ks (160 g) |
|
| 200 g |
|
| 40 g |
|
| 10 g |
|
| z 1/2 citróna |
|
| Plnka: | |
| 150 g |
|
| 50 g |
|
| Ozdobenie: | |
| 250 g (33 %) |
|
| 50 g |
|
|
|
|
Postup
-
1
Maslo nahrejeme, pridáme práškový a vanilínový cukor.
- 2
Vymiešame dopenista, pridáme vajcia.
- 3
Múku preosejeme, pridáme maizenu, nastrúhanú citrónovú kôru a kypriaci prášok do pečiva. Zmes zľahka vmiešame do našľahanej maslovej peny.
- 4
Polovicu cesta rozdelíme do vysokých formičiek alebo do jednej formy. Poukladáme jahody, kúsky čokolády a navrch rozdelíme zvyšné cesto. Pri teplote 160–180 °C pomaly pečieme 20–25 minút.
- 5
Po upečení a vychladnutí dozdobíme jahodami a šľahačkou.
- 6
Koláčiky môžeme preliať aj jahodovou omáčkou: Jahody rozmixujeme, ochutíme citrónovou šťavou a cukrom a varom redukujeme do polotuhej konzistencie.
Tiež jahodový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu