Tuniakové fašírky
Tuniakové fašírky

Tuniakové frikadelky so zeleninou podľa Lenky Šóošovej

Lenka Raimanová Šóošová
moderátorka, 31. októbra 2023
Tuniakové frikadelky so zeleninou podľa Lenky Šóošovej
Foto: Shutterstock

Takéto frikadelky či karbonátky sú výborným tipom moderátorky Lenky Šóošovej, ako zamaskovať v jedle zeleninu, ktorú by deti inak nezjedli.

4
porcie
15 minút
príprava
25-30 minút
na 180 °C

Suroviny

2 konzervy
1 ks
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Tuniaka v olivovom oleji roztlačíme v miske vidličkou, karfiol nastrúhame alebo rozmixujeme, cuketu ošúpeme a rozmixujeme. Zeleninu zmiešame s tuniakom.

  2. 2

    K hmote pridáme vajce, dochutíme soľou, čerstvo zomletým čiernym korením, pridáme olej, aby bola zmes vláčnejšia. Zo zmesi vytvarujeme malé guľôčky alebo placky a obalíme ich v strúhanke.

  3. 3

    Guľôčky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a v rúre vyhriatej na 180 °C pečieme asi 25-30 minút dozlatista. Podávame s jogurtovým dipom a s obľúbenou prílohou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia