Hruškový koláč
Hruškový koláč

Čokoládový koláč s hruškami

Jana Štrbková, Veronika Lucáková
mesačník Varecha, 18. októbra 2023
Čokoládový koláč s hruškami
Foto: Pravda - Robert Hüttner
12
porcií
15 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

100 g
80 g
3 ks
80 g
2 PL
1 štipka
120 g
50 g mleté
2 PL holandské
1/2 bal.
2 ks
1 PL
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Nad vodným kúpeľom rozpustíme nasekanú čokoládu spolu s maslom, zložíme z kúpeľa a necháme vychladnúť. Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky. Žĺtky spolu s kryštálovým cukrom a rumom vyšľaháme do bielej peny. Bielky vyšľaháme so štipkou soli na pevný sneh.

  2. 2

    Do žĺtkovej peny zľahka zapracujeme sneh z bielkov, primiešame roztopenú čokoládu izbovej teploty. Nakoniec primiešame múku zmiešanú s kakaom, mletými lieskovcami a práškom do pečiva.

  3. 3

    Cesto rozotrieme na plech s rozmermi 20 x 20 cm vystlaný papierom na pečenie. Hrušky olúpeme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na štvrtinky, pokvapkáme citrónovou šťavou. Naukladáme na vrch cesta.

  4. 4

    Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 40 minút. Po upečení necháme vychladnúť vo forme a nakrájame na porcie. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

Diskusia k receptu

redakcia
@akajka (23.10.2023 12:33)

Dobrý deň, maslo sa použije hneď na začiatku - rozpustí sa spolu s čokoládou. Doplnili sme to aj do postupu, ďakujeme za upozornenie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia