Čokoládový koláč s hruškami
mesačník Varecha, 18. októbra 2023
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
100 g |
|
80 g |
|
3 ks |
|
80 g |
|
2 PL |
|
1 štipka |
|
120 g |
|
50 g mleté |
|
2 PL holandské |
|
1/2 bal. |
|
2 ks |
|
1 PL |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Nad vodným kúpeľom rozpustíme nasekanú čokoládu spolu s maslom, zložíme z kúpeľa a necháme vychladnúť. Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky. Žĺtky spolu s kryštálovým cukrom a rumom vyšľaháme do bielej peny. Bielky vyšľaháme so štipkou soli na pevný sneh.
- 2
Do žĺtkovej peny zľahka zapracujeme sneh z bielkov, primiešame roztopenú čokoládu izbovej teploty. Nakoniec primiešame múku zmiešanú s kakaom, mletými lieskovcami a práškom do pečiva.
- 3
Cesto rozotrieme na plech s rozmermi 20 x 20 cm vystlaný papierom na pečenie. Hrušky olúpeme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na štvrtinky, pokvapkáme citrónovou šťavou. Naukladáme na vrch cesta.
- 4
Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 40 minút. Po upečení necháme vychladnúť vo forme a nakrájame na porcie. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
Tiež hruškový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Dobrý deň, maslo sa použije hneď na začiatku - rozpustí sa spolu s čokoládou. Doplnili sme to aj do postupu, ďakujeme za upozornenie.