Rýchla minestrone - hustá zeleninová polievka s fazuľou a cestovinami
Jarmila Horváthová
mesačník Varecha, 9. októbra 2023
mesačník Varecha, 9. októbra 2023

Foto: Shutterstock
6
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
Suroviny
| 2 ks (malá) |
|
| 1 strúčik |
|
| 3 ks |
|
| 1 ks (veľký) |
|
| 100 g |
|
| 1 ks |
|
| 1 konzerva (800 g) |
|
| 500 ml |
|
| 4 PL |
|
| 1 ČL |
|
| 1 ČL |
|
| 1 ČL |
|
| 1 konzerva (250 g) |
|
| 100 g |
|
|
|
|
|
|
|
| čerstvá |
|
Postup
-
1
V hrnci mierne zohrejeme olivový olej. Nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak orestujeme.
- 2
Pridáme nakrájanú mrkvu, zeler a zemiaky a restujeme 3 minúty.
- 3
Do hrnca pridáme nakrájané paradajky a na plátky nakrájanú cuketu. Pridáme zeleninový vývar, sušené bylinky a cestoviny orecchiette.
- 4
Varíme kým budú cestoviny hotové.
- 5
Na záver do polievky vmiešame scedenú prepláchnutú bielu fazuľu. Podľa chuti dochutíme soľou a korením.
- 6
Podávame s nasekanou petržlenovou vňaťou.
Tiež zeleninová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Dakujeme za recept.