Perkelt z muflóna a zemiakové gnocchi

Jarmila Horváthová
mesačník Varecha, 6. novembra 2023
Perkelt z muflóna a zemiakové gnocchi
Foto: Shutterstock
4
porcie
30 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

750 g (alebo jelenie či srnčie)
1 ks
2 strúčiky
1 PL
750 ml
1 PL
Gnocchi:
400 g
100 g
1/2 ČL
1/2 ks

Online leták

Postup

  1. 1

    Z uvarených zemiakov, múky, vajca a soli pripravíme cesto. Urobíme z neho šúľok, ktorý nakrájame na 1,5 cm hrubé kúsky – gnocchi a uvaríme. Gnocchi vložíme do viacej vody, premiešame a ihneď ako vystúpia hore na hladinu ich vyberieme.

  2. 2

    Na masle orestujeme nakrájanú cibuľu a cesnak. Na cesnakovo–cibuľovom základe opražíme na kúsky nakrájané mäso z muflóna, osolíme, okoreníme. Pridáme mletú papriku a zalejeme vývarom, mäso dusíme domäkka.

  3. 3

    Pred dokončením pridáme smotanu a zahustíme Solamylom rozmiešaným v troche odobratej šťavy.

  4. 4

    Na uvarené gnocchi dáme kúsok masla, „prehodíme“, pridáme bylinky a servírujeme s perkeltom.

Diskusia k receptu