Perkelt z muflóna a zemiakové gnocchi
Jarmila Horváthová
mesačník Varecha, 6. novembra 2023
mesačník Varecha, 6. novembra 2023
Foto: Shutterstock
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
120 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
750 g (alebo jelenie či srnčie) |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
1 PL |
|
|
|
|
|
750 ml |
|
|
|
1 PL |
|
Gnocchi: | |
400 g |
|
100 g |
|
1/2 ČL |
|
1/2 ks |
|
Postup
-
1
Z uvarených zemiakov, múky, vajca a soli pripravíme cesto. Urobíme z neho šúľok, ktorý nakrájame na 1,5 cm hrubé kúsky – gnocchi a uvaríme. Gnocchi vložíme do viacej vody, premiešame a ihneď ako vystúpia hore na hladinu ich vyberieme.
- 2
Na masle orestujeme nakrájanú cibuľu a cesnak. Na cesnakovo–cibuľovom základe opražíme na kúsky nakrájané mäso z muflóna, osolíme, okoreníme. Pridáme mletú papriku a zalejeme vývarom, mäso dusíme domäkka.
- 3
Pred dokončením pridáme smotanu a zahustíme Solamylom rozmiešaným v troche odobratej šťavy.
- 4
Na uvarené gnocchi dáme kúsok masla, „prehodíme“, pridáme bylinky a servírujeme s perkeltom.
Tiež perkelt:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu