Rýchla kvasená kapusta
Jana Štrbková
mesačník Varecha, 9. novembra 2023
mesačník Varecha, 9. novembra 2023
Foto: Shutterstock
30 (+ kvasenie) minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Hlávku kapusty a dve mrkvy nastrúhame na jemné rezančeky. Zeleninu zatláčame päsťou do päťlitrovej sklenenej nádoby, zalejeme prevarenou studenou slanou vodou. Na 1 kg kapusty použijeme 20 g soli. Zelenina musí byť úplne zaliata.
- 2
Pohár neuzatvárame úplne pevne, aby vznikajúci oxid uhličitý mohol unikať. Na začiatku kvasenia potrebuje zelenina izbovú teplotu okolo 20–22 ºC, aby sa naštartoval proces kvasenia. Po pár dňoch už môžeme kapustu vychutnávať a uchovávame ju v chlade
Tiež kvasená kapusta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu