Nepečený tvarohový dezert s ovocím podľa módnej návrhárky Lýdie Eckhardt
Lýdia Eckhardt
mesačník Varecha, 15. novembra 2023
mesačník Varecha, 15. novembra 2023
Foto: Lýdia Eckhardt
Čo sa týka sladkého, módna návrhárka Lýdia Eckhardt má najradšej jednoduché a nepečené dobroty. Ako tento svieži dezert.
8
porcií
porcií
30 (+ odstátie) minút
príprava
príprava
Suroviny
100 g (cukrárske) |
|
2 bal. (alebo tvaroh s vanilkovým cukrom) |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
1 dl (alebo sirupová voda) |
|
1 pohár (2 dl) |
|
Na potretie: | |
|
|
Navrch: | |
čerstvé |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Podlhovastú misu nahusto vyložíme piškótami namočenými v koňaku alebo v sirupovej vode (ak budú dezert jesť aj deti).
- 2
Piškóty natrieme čučoriedkovým alebo iným džemom. Smotanu na šľahanie spolu so stužovačom vyšľaháme, primiešame tvaroh a vločky.
- 3
Masu vylejeme na piškóty, zarovnáme a navrch rozložíme ovocie.
- 4
Dezert dáme do chladničky, najlepšie cez noc.
- 5
Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
Tiež tvarohový dezert:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu