Tvarohový dezert
Tvarohový dezert

Nepečený tvarohový dezert s ovocím podľa módnej návrhárky Lýdie Eckhardt

Lýdia Eckhardt
mesačník Varecha, 15. novembra 2023
Nepečený tvarohový dezert s ovocím podľa módnej návrhárky Lýdie Eckhardt
Foto: Lýdia Eckhardt

Čo sa týka sladkého, módna návrhárka Lýdia Eckhardt má najradšej jednoduché a nepečené dobroty. Ako tento svieži dezert.

8
porcií
30 (+ odstátie) minút
príprava

Suroviny

100 g (cukrárske)
2 bal. (alebo tvaroh s vanilkovým cukrom)
1 bal.
1 bal.
1 dl (alebo sirupová voda)
1 pohár (2 dl)
Na potretie:
Navrch:
 čerstvé
Na posypanie:

Online leták

Postup

  1. 1

    Podlhovastú misu nahusto vyložíme piškótami namočenými v koňaku alebo v sirupovej vode (ak budú dezert jesť aj deti).

  2. 2

    Piškóty natrieme čučoriedkovým alebo iným džemom. Smotanu na šľahanie spolu so stužovačom vyšľaháme, primiešame tvaroh a vločky.

  3. 3

    Masu vylejeme na piškóty, zarovnáme a navrch rozložíme ovocie.

  4. 4

    Dezert dáme do chladničky, najlepšie cez noc.

  5. 5

    Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

Diskusia k receptu