Orechové guľky
Orechové guľky

Trojfarebné guľôčky s vlašskými orechmi

Jana Štrbková, Veronika Lucáková
mesačník Varecha, 14. novembra 2023
Trojfarebné guľôčky s vlašskými orechmi
Foto: Pravda - Robert Hüttner
30 ks
porcií
35 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
3 ks
50 g
1 bal.
100 g
Guľôčky:
100 g
50 ml
50 ml
2 bal.
130 g
Obalenie:
6 PL
6 PL
6 PL




Postup

  1. 1

    Na cesto vyšľaháme vajcia s kryštálovým a vanilkovým cukrom na bielu penu. Prisypeme múku, vymiešame a hotové cesto vylejeme na menší plech s rozmermi 20 x 20 cm vystlaný papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 15 minút. Vyberieme z rúry, preložíme na mriežku a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Potom korpus rozdrobíme do misky a zalejeme rumom. Najemno zomleté orechy zalejeme v menšom hrnci mliekom, pridáme škoricový cukor a privedieme do varu. Prelejeme do misky a necháme vychladnúť. K orechovej hmote pridáme na kúsky nakrájané zmäknuté maslo, pridáme rozmrvený korpus zvlhčený rumom a vypracujeme hladkú hmotu. Z hmoty tvarujeme guľôčky, ak je hmota veľmi mäkká, dáme ju najprv stuhnúť do chladničky.

  3. 3

    Do jednej misky nasypeme nasekané pistácie, do druhej nahrubo nasekané lieskovce a do tretej rozdrvené lyofilizované maliny. Hotové guľôčky obaľujeme v jednotlivých posýpkach. Odložíme do chladničky a vyberieme tesne pred podávaním.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia