Trojfarebné guľôčky s vlašskými orechmi
mesačník Varecha, 14. novembra 2023
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
3 ks |
|
50 g |
|
1 bal. |
|
100 g |
|
Guľôčky: | |
100 g |
|
50 ml |
|
50 ml |
|
2 bal. |
|
130 g |
|
Obalenie: | |
6 PL |
|
6 PL |
|
6 PL |
|
Postup
-
1
Na cesto vyšľaháme vajcia s kryštálovým a vanilkovým cukrom na bielu penu. Prisypeme múku, vymiešame a hotové cesto vylejeme na menší plech s rozmermi 20 x 20 cm vystlaný papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 15 minút. Vyberieme z rúry, preložíme na mriežku a necháme vychladnúť.
- 2
Potom korpus rozdrobíme do misky a zalejeme rumom. Najemno zomleté orechy zalejeme v menšom hrnci mliekom, pridáme škoricový cukor a privedieme do varu. Prelejeme do misky a necháme vychladnúť. K orechovej hmote pridáme na kúsky nakrájané zmäknuté maslo, pridáme rozmrvený korpus zvlhčený rumom a vypracujeme hladkú hmotu. Z hmoty tvarujeme guľôčky, ak je hmota veľmi mäkká, dáme ju najprv stuhnúť do chladničky.
- 3
Do jednej misky nasypeme nasekané pistácie, do druhej nahrubo nasekané lieskovce a do tretej rozdrvené lyofilizované maliny. Hotové guľôčky obaľujeme v jednotlivých posýpkach. Odložíme do chladničky a vyberieme tesne pred podávaním.
Tiež orechové guľky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu