Tekvicová polievka
Tekvicová polievka

Krémová tekvicová polievka so zemiakmi

Lucia Grigová
autorka foodblogu Do poslednej omrvinky, 13. novembra 2023
Krémová tekvicová polievka so zemiakmi
Foto: Lucia Grigová, Matúš Lago

Voňavá krémová tekvicová polievka počas jesene zasýti aj zahreje. A nielen žalúdok, ale aj dušu, pretože sa v nej dajú krásne zužitkovať varené zemiaky Zobraziť celý popisVoňavá krémová tekvicová polievka počas jesene zasýti aj zahreje. A nielen žalúdok, ale aj dušu, pretože sa v nej dajú krásne zužitkovať varené zemiaky zo včerajšieho obeda a nič tak nevyjde nazmar. Tekvica sa dá, nahradiť aj inou zeleninou – cuketou, mrkvou, karfiolom, zelerom, špenátom, skrátka, čo ponúkne sezóna alebo čo chladnička dá.

8
porcií
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g (alebo maslová, hokkaido)
1 ks
2 PL
2 veľké strúčiky
1 l (alebo vývar)
80-100 g varené




Postup

  1. 1

    Na olivovom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme nahrubo nasekaný cesnak a necháme rozvoňať.

  2. 2

    Vsypeme na kocky nakrájanú tekvicu, zalejeme vodou alebo vývarom, osolíme, okoreníme a necháme uvariť domäkka.

  3. 3

    Potom pridáme varené zemiaky, necháme ich prehriať. Polievku rozmixujeme a podľa potreby ešte dochutíme.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia