Krémová tekvicová polievka so zemiakmi
autorka foodblogu Do poslednej omrvinky, 13. novembra 2023
Foto: Lucia Grigová, Matúš Lago
Voňavá krémová tekvicová polievka počas jesene zasýti aj zahreje. A nielen žalúdok, ale aj dušu, pretože sa v nej dajú krásne zužitkovať varené zemiaky Zobraziť celý popisVoňavá krémová tekvicová polievka počas jesene zasýti aj zahreje. A nielen žalúdok, ale aj dušu, pretože sa v nej dajú krásne zužitkovať varené zemiaky zo včerajšieho obeda a nič tak nevyjde nazmar. Tekvica sa dá, nahradiť aj inou zeleninou – cuketou, mrkvou, karfiolom, zelerom, špenátom, skrátka, čo ponúkne sezóna alebo čo chladnička dá.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
600 g (alebo maslová, hokkaido) |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
2 veľké strúčiky |
|
1 l (alebo vývar) |
|
80-100 g varené |
|
|
|
|
Postup
-
1
Na olivovom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme nahrubo nasekaný cesnak a necháme rozvoňať.
- 2
Vsypeme na kocky nakrájanú tekvicu, zalejeme vodou alebo vývarom, osolíme, okoreníme a necháme uvariť domäkka.
- 3
Potom pridáme varené zemiaky, necháme ich prehriať. Polievku rozmixujeme a podľa potreby ešte dochutíme.
Tiež tekvicová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu