Tvarohové šatôčky s džemom podľa Zdeny Studenkovej
Malá ochutnávka z novej kuchárskej knihy herečky Zdeny Studenkovej. Upečte si výborné pečivo z tvarohového cesta...
Vtláčané medovníky
Vtláčaný medovník je iným druhom medovníka, keďže má reliéf, netreba ho zdobiť, a to je jeho výhoda....
Vegánske perníčky s matcha a s cviklovým práškom
Perníčky pre tých, ktorí uprednostňujú vegánsku stravu alebo radi experimentujú a chcú svoj vianočný stôl obohatiť...
Drážďanská vianočná štóla
Medzičasom vzniklo množstvo variácií vianočnej štóly, ochrannou známkou, ako „pravá“ sa však môže pýšiť len...
Medovníková chalúpka krok za krokom
Urobiť ju vyžaduje trpezlivosť a čas, ale odmení sa vám svojou krásou.
Vianočný pastiersky koláč
Jedlo, ktoré pochádza z Britských ostrovov, má v názve pie, teda koláč. Od koláča, ako ho vnímame my, má však ďaleko....
Snehová poleva na zdobenie medovníkov
Medovníky upečené a chcete ich ozdobiť? Máme pre vás recept na snehovú polevu z bielka a cukru....
Výborné medovníky podľa pani medovnikárky
Bez vône a chuti medovníkov nemôžu byť Vianoce. Upečte si ich podľa osvedčeného receptu medovnikárky...
Vláčny zemiakový chlieb s bylinkami
Voňavý bylinkový chlebík, z ktorého si každý môže odtrhnúť svoj malý hebký kúsok.
Mandľové minibábovky s pistáciami
Pripravte svoje gurmánske jazýčky aj nosíky na záplavu vianočných dobrôt a upečte si mandľové tortičky.
Plnené vianočné orechy
K Vianociam patria orechy, tak ako aj toto orechové pečivo s lahodnou pudingovo-maslovou plnkou.
Bratislavské rožky
Tento rok oslavujú bratislavské rožky malé výročie. Pred 10 rokmi získali od Európskej únie značku Zaručená...
Chrumkavé čipkované sušienky
V panvici s hrubým dnom na miernom ohni za stáleho miešania rozpustíme maslo. K rozpustenému maslu...
Karamelové perníkové rezy
Kryštálový cukor dáme do malého kastrólika a na slabom ohni ho pomaly, bez miešania roztopíme na...
Obrátený koláč z lístkového cesta s jablkami
Lahodný jablkový koláčik s karamelom. Najlepšie jablká na tento koláč sú pevné a šťavnaté, s...
Najlepšie langoše podľa moderátorky Karin Majtánovej
Úžasné langoše z cesta, ktoré kysne v chladničke. Televízna moderátorka Karin Majtánová ich niekedy robí...
Salzburger nockerl (salzburské halušky)
Snehový nákyp, ktorý sa s obľubou podáva ako dezert na oslavách alebo párty v oblasti rakúskeho...
Tekvicový koláč s korením garam masala
Koláč z maslovej tekvice, ktorého chuť pozdvihuje indické korenie garam masala. Netradičné spojenie, ktoré...
Pečené jablká s bylinkovou plnkou
Pečené jablká si väčšinou predstavujeme ako sladký dezert. Tie naše sú však výborné ako slaný olovrant alebo príloha k pečenému mäsu....
Obrátený koláč z krehkého cesta s hruškami
Hrušky a karamel, to je skvelá kombinácia, ktorú sme ešte doplnili chrumkavými orechmi.
Likérové špice
Najskôr upečieme buflery. Žĺtky vyšľaháme s 35 g kryštálového cukru na hustú penu. Bielky vyšľaháme takisto...
Tekvicové karí
Pri nákupoch v tržniciach sa pulty prehýbajú pod váhou čerstvo odtrhnutých tekvíc. Pripravte si výborné tekvicové...
Tradičné zemiakové lokše
Ak ste sa pustili do pečenia svätomartinskej husi, budete k nej potrebovať aj zemiakové lokše...