Cookies s krémom z arašidového masla
Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 10. októbra 2023
mesačník Varecha, 10. októbra 2023
Foto: Kulinární studio MAFRA
10 ks
porcií
porcií
20 (+ tuhnutie) minút
príprava
príprava
10-15 minút
na 170 °C
na 170 °C
Postup
-
1
Mäkké maslo s cukrom vyšľaháme do peny, potom vmiešame vajce. Múku so sódou bikarbónou a soľou preosejeme do maslovej peny, premiešame, pridáme nasekanú čokoládu a spracujeme cesto.
- 2
Z cesta tvoríme menšie guľôčky a ukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Guľôčky lyžicou pritlačíme do tvaru sušienky. Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C asi 10–15 minút. Cookies sa pečú len tak dlho, aby ešte za tepla boli na dotyk mäkké. Musia sa nechať vychladnúť na plechu, aby sa nepolámali a nezdeformovali.
- 3
Krém: Smotanový syr, arašidové maslo, smotanu na šľahanie a med krátko šľaháme do krémovej konzistencie. Krémom zliepame úplne vychladnuté sušienky a dáme ich ešte stuhnúť do chladničky.
Tiež cookies:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu