Plnené cookies
Plnené cookies

Cookies s krémom z arašidového masla

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 10. októbra 2023
Cookies s krémom z arašidového masla
Foto: Kulinární studio MAFRA
10 ks
porcií
20 (+ tuhnutie) minút
príprava
10-15 minút
na 170 °C

Suroviny

80 g
80 g
1 ks
170 g
 štipka
 štipka
80 g
Krém:
150 g
100 g
60 ml
3 PL (tekutý)




Postup

  1. 1

    Mäkké maslo s cukrom vyšľaháme do peny, potom vmiešame vajce. Múku so sódou bikarbónou a soľou preosejeme do maslovej peny, premiešame, pridáme nasekanú čokoládu a spracujeme cesto.

  2. 2

    Z cesta tvoríme menšie guľôčky a ukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Guľôčky lyžicou pritlačíme do tvaru sušienky. Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C asi 10–15 minút. Cookies sa pečú len tak dlho, aby ešte za tepla boli na dotyk mäkké. Musia sa nechať vychladnúť na plechu, aby sa nepolámali a nezdeformovali.

  3. 3

    Krém: Smotanový syr, arašidové maslo, smotanu na šľahanie a med krátko šľaháme do krémovej konzistencie. Krémom zliepame úplne vychladnuté sušienky a dáme ich ešte stuhnúť do chladničky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia