Maklube - obrátený arabský hrniec naruby
Ide o veľmi populárne arabské jedlo s viacerými variáciami prípravy v obmene surovín, v posledných rokoch...
Talianske semifreddo
Talianske semifredo je všeobecne známy a obľúbený taliansky dezert. Je veľmi rozšírený aj mimo územia Talianska,...
Focaccia - taliansky chlieb
Foccus znamená v taliančine ohnisko, domov. Pôvodne sa tento chlieb piekol v domácnostiach priamo nad...
Kapún na šampanskom
Tento recept som ešte nevarila, vybrala som ho z francúzskej kuchárky, blíži sa Veľká noc...
Talianska Mortadella
V Taliansku sa stretnete s Mortadellou na každom kroku, ale aj mimo Talianska. Vyrába sa priemyselne...
Slovenská hrstková polievka
Je to výborná polievka slovenskej kuchyne, vhodná na chladnejšie dni i pôstne obdobie. Varím ju...
Kohút na víne po burgundsky
Recept je trošku náročný na prípravu, aj na čas, ale výsledok je úžasný...
Kolienka s Peccorinom
Tento recept mi dal môj najlepší priateľ. Je jednoduchý, rýchly a vynikajúci - dáva vyniknúť...
Rascové špirálky
Rascové špirálky podávam ako slané pohostenie alebo ako zákusok k vínu, tiež ako prílohu k polievkam....
Panna Cotta
Panna Cotta je známy a osviežujúci taliansky dezert, ktorý robievam vždy, ked dostanem chuť na...
Medový krémeš
Medový krémeš je príjemný, chutný a pomerne jednoduchý zákusok. Má viacero spôsobov prípravy. Tento...
Biela kapustová polievka
Ked mám pocit únavy končiacej zimy, uvarím si túto polievku plnú vitamínov. Osvieži, ...
Zidovský mediteránsky košíček
Ide o veľmi príjemné predjedlo a zároveň aj efektné. Recept pochádza od židov žijúcich v oblasti...
Maďarské zázvorovo-cibuľové bravčové plátky s tarhoňou
Ide o menej známy recept tradičnej madarskej kuchyne, ale chuťovo vynikajúce pikantné jedlo. s pomerne...
Veľkonočný veniec
Vyberám tento recept z mojich starších výpiskov z receptára Slovenskej televízie, blížia sa veľkonočné sviatky a...
Veľkonočný mazanec
Tento skvelý recept som našla v receptári Slovenskej televízie, odskúšala som, chutil nám a vkladám...
Šampiňóny na prírodno
Mám rada šampiony na prírodno, len tak na cibuľke ako samostatné jedlo s chlebom. Výhodou...
Plnený židovský husací krk podľa Jozefa Foldesa
Vkladám další recept na túto pochúťku od židovského šéfkuchára, ktorý sa sám vyjadril, že je...
Plnený židovský husací krk
Tento recept som našla vo výpiskoch mojej mamy, ktorá ho získala od židov a teda je...
Polievka z kuracích kostier,kostí, kože, tuku odrezkov a drobov
Nemám vo zvyku nič vyhadzovať, ak mi zvýši z varenia inej dobroty. Do mrazničky...
Yorkshirský puding ako príloha k pečenému hovädziemu
Táto príloha k pečenému hovädziemu mäsu je u nás menej známa, rovnako ako samotné pečené hovädzie...
Dödölle - príloha k divine
Je to obľúbená príloha k divine v Madarku. Môže sa podávať aj k mäsám na šťave,...
Pikantné židovské grilované kura
Toto jedlo je tradičným jedlom sefradskych židov, žijúcich v severnej Afrike v Alžírsku. Po namarinovaní,...
Izraelský baklažánovo - paradajkový šalát
Tento šalát je u nás nie veľmi známy, je veľmi pikantný a chutný, podáva sa...
Pravý židovský husací šolet
Husací šolet je tradičným jedlom židovskej kuchyne a má rôzne receptúry, ktoré sa varia aj dnes....
Torta k jubilejným narodeninám náročného muža
Už samotný názov napovedá, že to ne nebola pre mňa jednoduchá úloha, ale vymyslella...
Jelenie pliecko s tymiánom na červenom víne, na hubách s čučoriedkami
Nedávno som čakala vzácnu návštevu a čím si ho správne uctiť, bolo pre mňa neuveriteľne ťažké,...
Sviatočná židovská torta pre pánov
Na oslavu narodenín som potrebovala pre oslávenca niečo výnimočného a originálneho. Hľadala som a našla som...
Zelený židovský šalát s hubami a orechami
Rada sa s Vami rozdelím o tento šalát francúzskych židov, ktorý je veľmi svieži a chutny,...
Maďarská konská saláma Kasy - kozácka domáca saláma
Aj ked očakávam protichodné reakcie, rozhodla som sa tento recept vložiť, jednak preto, že...
Rezy žerbo podľa autora pána Gerbeaud
Autorom tohoto receptu je svetoznámy cukrár Emil Gerbeaud, ktorý prišiel do Budapešti v r...
Zabíjačkové mäsíčko zo žitného ostrova
Táto úprava mäsa sa podávala na zabíjačkách ako obed, je veľmi jednoduchá, chuťovo ojedinelá a...
Vyslovene ostrá papriková domáca saláma
Tento recept vkladám pre milovníkov ostrej chuti, ako aj zvýšený záujem zo strany varechárov o tento...
Domáca csabai saláma
Zabíjačkový čas už síce pomaly končí, avšak popularita týchto výrobkov je celoročná a dnes aj možnosť...
Minútka z pečene
V našej rodine bola pečeň obľúbenou delikatessou, najmä pre jej rýchlu prípravu, ale aj chuť....
Zabíjačková špecialita zo žitného ostrova
Na zabíjačke u nás to býval prvý teplý pokrm, ktorý sa podával. Bývalo to okolo...