Biela kapustová polievka

pusta - fotkapusta, 7. marca 2011
Biela kapustová polievka
Foto: pusta

Ked mám pocit únavy končiacej zimy, uvarím si túto polievku plnú vitamínov. Osvieži, aj zasýti. Podávam ako samostatný chod s krajcom chleba.

4
porcie
50 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g, biela
1 ks, stredne veľká
1 ks
1 ks
1-2 PL
100 g
300 g
4 PL
podľa chuti
podľa chuti
2 čl
2 ks
3-4 guličky
podľa chuti
podľa chuti
1-2 PL




Postup

  1. 1

    Kapustu pokrájame na jemné prúžky, ostatnú zeleninu na malé kocky a mäso na malé kocky. V hrnci na oleji orestujeme cibuľu a mäso, potom koreňovú zeleninu, ktorú zasypeme múkou, krátko opražíme, zalejeme vodou a uvaríme ako hustejšiu polievku.

  2. 2

    Pridáme kapustu, bobkový list, rascu, nové korenie, mleté čierne korenie, soľ a prikryté dusíme na strednom plameni 30 minút.

  3. 3

    Ked je kapusta mäkká, dochutíme cukrom a octom. Na tanieri posypeme posekanou petržlenovou vňaťou a podávame horúce ako samostatný chod s krajcom chleba.

Diskusia k receptu

marianne69
...aj my:-)vyborna polievocka,zahreje,zasyti aj zdrava je.Vyborna kombinacia...
pacik
Ukladám do KK, hrniec takejto výbornej polievky a o obed je postarané, keď je veľa inej práce...
orchidea
Výborná polievočka, tiež tak varím a neviem sa jej dojesť.
bzuky
Tento recept je velmi podobný tomu čo varím aj ja, len ja tam dávam spolu s kapustou aj olúpané rajčiny. Ale tento určite vyskúšam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia