Foto: pusta
Ked mám pocit únavy končiacej zimy, uvarím si túto polievku plnú vitamínov. Osvieži, aj zasýti. Podávam ako samostatný chod s krajcom chleba.
4
porcie
porcie
50 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
600 g, biela |
|
1 ks, stredne veľká |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1-2 PL |
|
100 g |
|
300 g |
|
4 PL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
2 čl |
|
2 ks |
|
3-4 guličky |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
|
|
1-2 PL |
|
Postup
-
1
Kapustu pokrájame na jemné prúžky, ostatnú zeleninu na malé kocky a mäso na malé kocky. V hrnci na oleji orestujeme cibuľu a mäso, potom koreňovú zeleninu, ktorú zasypeme múkou, krátko opražíme, zalejeme vodou a uvaríme ako hustejšiu polievku.
- 2
Pridáme kapustu, bobkový list, rascu, nové korenie, mleté čierne korenie, soľ a prikryté dusíme na strednom plameni 30 minút.
- 3
Ked je kapusta mäkká, dochutíme cukrom a octom. Na tanieri posypeme posekanou petržlenovou vňaťou a podávame horúce ako samostatný chod s krajcom chleba.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu