Tento skvelý recept som našla v receptári Slovenskej televízie, odskúšala som, chutil nám a vkladám ho pre Vás.
porcií
príprava
na 190/100 °C
Postup
-
1
Do misky rozmrvíme droždie, pridáme 1 PL cukru a múky, zamiešame so 100 ml mlieka a necháme na teple vykysnúť. Do misy preosejeme múku, zmiešame so soľou a cukrom, pridáme žltky, vykysnutý kvások, 3/4 nasekaných mandlí, predtým namočené hrozienka, vlažné maslo a zvyšným mliekom spracujeme na tuhšie cesto, ktoré necháme na teple vykysnúť asi 1 hodinu.
- 2
Z cesta vytvarujeme bochník a necháme kysnúť na plechu s pečiacim papierom ešte 15 minút, mazanec ozdobíme celými mandľami, potrieme rozšľahaným vajcom, ja potieram len žltkom - upečený má krajšiu farbu a ešte posypen vrch hojne kryštáľovým cukrom.
- 3
Uprostred narežeme do tvaru kríža a pečieme v trúbe predohriatej na na 190 stupňov 15 minút, teplotu znížime na na 100 stupňov a pečieme daľších 45 minút.Upečený mazanec necháme vychladnúť, pokrájame a podávame ku káve, čaju alebo len samostatne.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
vdaka..:-)
želám ti zobrať kritické slová z nadhľadu..netrápiť sa zbytočne-ak je možné...a z VARECHY preto neodchádzaj-prečo by si sa ochudobnila o to-čo ťa baví..?
želám ti radostné sviatky veľkonočné a očakávanie jarných dní vo viere v dobro..to dobro je v každom-aj v tom-kto má iný názor..:-)