Veľkonočný veniec

pusta - fotkapusta, 6. marca 2011

Vyberám tento recept z mojich starších výpiskov z receptára Slovenskej televízie, blížia sa veľkonočné sviatky a verím, že príde vhod, tak vkladám pre Vás.

150 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
200 ml, vlažné
80 g
1 balenie
20 g, čerstvé
40 g
1 PL
130 g,zmäknuté
100 g
200 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V miske rozpustíme rozmrvené droždie s 1 PL cukru vo vlažnom mlieku a necháme na teple vykysnúť. Do preosiatej múky pridáme zvyšný cukor, 100 g mandľových lupienkov, 80 g zmäknutého masla, vlejeme kvások, vypracujeme cesto a necháme 30 minút kysnúť. Zapracujeme hrozienka a necháme kysnúť dalších 30 minút.

  2. 2

    Cesto rozdelíme na 3 časti a z každého vyváľame valček 70 cm dlhý a upletieme cop.Na plechu s pečiacim papierom z copu vytvarujeme veniec a necháme ho kysnúť dalších 15 minút.Veniec pečieme v trúbe predohriatej na 180 stupňov 30 minút. Zatiaľ zvaríme med so smotanou, so 100 g mandľových lupienkov a 50 g masla. Asi po 20-tich minútach pečenia veniec potrieme medovou zmesou a dopečieme

  3. 3

    Veniec po vychladnutí ozdobíme farebnou stužkou a stred vyplníme rôznymi. veľkonočnými vajíčkami. Tento veniec je krásnou a chutnou ozdobou veľkonočnej tabule.

Diskusia k receptu

ursula4
podobný veniec robím aj ja,až na tu medovú zmes,určite to skúsim
pusta
lucylee, tento rok som ešte nerobila, predtým nefotila, žiaľ foto nemám, až bude doplním. inak dakujem.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha