Pikantné židovské grilované kura

pusta - fotkapusta, 3. marca 2011
Pikantné židovské grilované kura
Foto: pusta

Toto jedlo je tradičným jedlom sefradskych židov, žijúcich v severnej Afrike v Alžírsku. Po namarinovaní, kura grilujú na roštoch, umiestnených asi 15 cm nad Zobraziť celý popisToto jedlo je tradičným jedlom sefradskych židov, žijúcich v severnej Afrike v Alžírsku. Po namarinovaní, kura grilujú na roštoch, umiestnených asi 15 cm nad zemou za potierania zvyšnou marinádou. V domácich podmienkach som toto jedlo robila na grilovacej panvici, dávam do pozornosti, že bylinky na povrchu akoby sčernali, čo sa pri tejto úprave stáva bylinkám, ale nie sú spálené, i ked na pohľad sa tak môže zdať.

4
porcie
100 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks,menšie rozdelené na štvrtiny alebo
4 ks
 z 1/2 citróna
8 prelisovaných strúčikov
2 PL, na jemno poskaná
podľa chuti
6  PL
1/2 čl




Postup

  1. 1

    Kuracie štvrťky alebo stehná nasolíme a nakoreníme. V hlbokej mise pripravíme marinádu zmiešaním všetkých ingrediencii.

  2. 2

    Porcie kuraťa vložíme do marinády na dve hodiny a obraciame ich. Pečieme z každej strany cca 10 minút za potierania zvyšnou marinádou na grilovacej panvici.

  3. 3

    Podávame s dusenou ryžou a zeleninovo-ovocným šalátom.

Diskusia k receptu

lucylee
zaujímavý recept, marináda je jednoduchá, menej je niekedy viac
norbertklubert
pri jedlách židovskej kuchyne je dôležitá viac kvalita ako kvantita, takze ta marináda je fajn. Je veľmi podstatné a dôležité v židovskom jedle rozoznanie chutí. Moja babka ma učila variť tak aby som v jedle dokazal rozoznať všetky ingrediencie a pritom nič nepotlačovalo alebo neprevyšovalo chute a vône.
frezia68
Robievam bez citrónu,najbližšie použijem a vyskúšam :-)))
pusta
lyalli, to aj veľmi fajné je, varila som opakovane
pusta
norbertklubert, súhlasím s tebou, tvoja babička musela byť nielen superkuchárka, ale aj veľmi múdra žena, mal si veľké šťastie, že ťa učila vaiť. dakujem ti, tvoj názor si naozaj cením
pusta
marianne, jednoduché a chutné, i ked na pôvodnom grile iste oveľa lepšie, dakujem
jarunka
ako sa hovori ze "vjednoducosti je krasa" tak mozeme velakrat povedat ze aj v chuti. Vyskusame v lete vonku na grile.
pusta
ach jarunka, ako rada by som aj ja ochutnala na vonk. grile, to je úplne iný šmak, ale ja tú možnosť nemám, tak si daj aj za mňa. dakujem
cica2
rada skúšam nové recepty a tento určite vyskúšam najbližšie, vďaka za recept:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia