Foto: pusta
Toto jedlo je tradičným jedlom sefradskych židov, žijúcich v severnej Afrike v Alžírsku. Po namarinovaní, kura grilujú na roštoch, umiestnených asi 15 cm nad Zobraziť celý popisToto jedlo je tradičným jedlom sefradskych židov, žijúcich v severnej Afrike v Alžírsku. Po namarinovaní, kura grilujú na roštoch, umiestnených asi 15 cm nad zemou za potierania zvyšnou marinádou. V domácich podmienkach som toto jedlo robila na grilovacej panvici, dávam do pozornosti, že bylinky na povrchu akoby sčernali, čo sa pri tejto úprave stáva bylinkám, ale nie sú spálené, i ked na pohľad sa tak môže zdať.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks,menšie rozdelené na štvrtiny alebo |
|
4 ks |
|
z 1/2 citróna |
|
8 prelisovaných strúčikov |
|
2 PL, na jemno poskaná |
|
podľa chuti |
|
6 PL |
|
1/2 čl |
|
Postup
-
1
Kuracie štvrťky alebo stehná nasolíme a nakoreníme. V hlbokej mise pripravíme marinádu zmiešaním všetkých ingrediencii.
- 2
Porcie kuraťa vložíme do marinády na dve hodiny a obraciame ich. Pečieme z každej strany cca 10 minút za potierania zvyšnou marinádou na grilovacej panvici.
- 3
Podávame s dusenou ryžou a zeleninovo-ovocným šalátom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu