Foto: pusta
V Taliansku sa stretnete s Mortadellou na každom kroku, ale aj mimo Talianska.Vyrába sa priemyselne v rôznych obmenách vo veľkom a je to veľmi Zobraziť celý popisV Taliansku sa stretnete s Mortadellou na každom kroku, ale aj mimo Talianska.Vyrába sa priemyselne v rôznych obmenách vo veľkom a je to veľmi chutná a známa delikatessa. Dá sa však vyrobiť aj doma a možno povedať, že snád v každej domácnosti má trocha odlišný spôsob prípravy.
príprava
na 90 °C
Suroviny
1000 g alebo |
|
|
|
5 ks |
|
3 strúčiky |
|
100 g, pokrájané na kolieska |
|
1 PL |
|
1 čl |
|
1 čl |
|
1 čl |
|
1 PL |
|
p.p čerstvá posekaná |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Mäso pomelieme do misy, dobre premiešame s ostatnými ingredienciami a odložíme na 12 hodín do chladničky.
- 2
Mäsovú hmotu naplníme do tlačenkového rukáva, dobre uzavrieme oba konce a varíme 90 minút pri 90 stupňoch.
- 3
Po vychladnutí odstránime z Mortadelly tlačenkový rukáv, obalíme v posekanej bazalke, pokrájame na plátky a podávame ako studený nárez. Doplníme chlebom, pečivom a sezonnou zeleninou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@Pusta máš ju zaujímavo ochutenú , ukladám si...
Tu mas recept na talianslu mortadellu bez kuracieho masa a vegety cervenej papriky.
www.coquinaria.nl/english/recipes/06.2histrecept.htm...