Foto: pusta
Foccus znamená v taliančine ohnisko, domov. Pôvodne sa tento chlieb piekol v domácnostiach priamo nad ohniskom, odtiaľ je odvodený jeho názov. Je to už Zobraziť celý popisFoccus znamená v taliančine ohnisko, domov. Pôvodne sa tento chlieb piekol v domácnostiach priamo nad ohniskom, odtiaľ je odvodený jeho názov. Je to už veľmi dávno, približne pred dvesto rokmi i viac a div sa svete tento chutný chlieb sa pečie i dnes, a to v rôznych obmenách a úpravách.
porcie
príprava
na 220-250 °C
Postup
-
1
V miske rozpustíme droždie v troške vody s cukrom, soľou a trochou múky, necháme na teple vykysnúť.
- 2
Pridáme do zvyšnej preosiatej múky s olejoma s vlažnou vodou vymiesime hladké nelepivé cesto, ktoré necháme na teple vykysnúť Po vykysnutí cesto znovu prepracujeme a rozdelíme na 4 rovnaké bochníčky. Na plechu s pečiacim papierom pomocou rúk vytvarujeme hrubšie placky.
- 3
Placky potrieme olejom, môžeme rôzne posypať - rozmarín, posekanými olivami alebo sušenými paradajkami...osolíme a pečieme v trúbe 10-15 minút/220-250 stupňov v závislosti od trúby. Focaccia sa dá piecť aj v pekáči a rôzne plniť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Tiez ju robievam podla receptu od taliana a zdoraznoval to, ze sol do cesta nie.
Riešme recepty. Nechytajme sa za slovíčka.
dakujem.