Mám rada šampiony na prírodno, len tak na cibuľke ako samostatné jedlo s chlebom. Výhodou takto upravených šampionov je jednak možnosť ich použitia Zobraziť celý popisMám rada šampiony na prírodno, len tak na cibuľke ako samostatné jedlo s chlebom. Výhodou takto upravených šampionov je jednak možnosť ich použitia ako prílohy k rôznym jedlám a jednak ich dalšia úprava s pridávaním do rôznych iných jedál alebo z nich daľšou úpravou vyrobiť samostastatné jedlo. Ponúkam Vám tento jednoduchý recept.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistené šampiony pokrájame na plátky, cibuľu na kocky.
- 2
Na panvici rozohrejeme olej, a orestujeme na ňom cibuľu. Pridáme šampiony a restujeme do odparenia tekutiny, osolíme a okoreníme podľa chuti.
- 3
Podávame ako samostatné jedlo s krajcom chleba. Pridaním rozšľahaných vajec za stáleho miešania budeme mať šampiony na vajíčkach, omeletu so šampionmi...Ak ich pripravíme len na prírodno, môžeme ich použiť ako prílohu k rôznym minútkam z mäsa. Ak pridáme smotanu - sladkú alebo kyslú- môžeme pripraviť šampionový krém, omáčky, perkelty, paprikáše, ktoré podávame ako samostatné hlavné jedlo s rôznymi prílohami. Tiež sú vhodné daľšou úpravou ako polievky. Pridaním do iných jedál vylepšíme chuť týchto jedál, ev. ich prevoniame. Takto upravené sa dajú použiť do rôznych plniek, skrátka možností je nespočetné množstvo. Uviedla som základný recept, ako ich mám rada ja. Prosím, rozhodnite sa sami, čomu dáte prednosť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu