Tento recept som našla vo výpiskoch mojej mamy, ktorá ho získala od židov a teda je aj veľmi, veľmi starý. Patrí medzi tradičné jedlá Zobraziť celý popisTento recept som našla vo výpiskoch mojej mamy, ktorá ho získala od židov a teda je aj veľmi, veľmi starý. Patrí medzi tradičné jedlá židovskej kuchyne a ja posúvam recept na túto delikatessu Vám.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 ks |
|
1 ks, včerajší |
|
1 ks, z nevykrmenej husi |
|
|
|
1 ks |
|
1 PL |
|
podľa potreby |
|
1/2 ks, malá |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Husací krk očistíme a tuk na vnútornej strane ponecháme.Kožu na užšom konci zošijeme. Pripravíme si plnku. Na husacej masti orestujeme posekanú cibuľu a na jemnučko posekanú petržlenovú vňať,necháme vychladnúť. Husaciu pečeň naškriabeme ostrým nožom, zbavíme ju blán a cievnej stopky. Rohlík pokrájame na kolieska, pokropíme husacím vývarom a vytlačíme. Do misy dáme vytlačený rohlík, naškriabanú husaciu pečeň, vajce, orestovanú cibuľku aj s petržlenovou vňaťou, osolíme, okoreníme a dobre spracujeme, prípadne zahustíme strúhankou.
- 2
Pripravenú kožu z husacieho krku naplníme plnkou, ale nie na tesno, aby nám pri varení nepraskla. Zašijeme aj širší koniec kože a naplnenú husaciu kožu varíme v husacom vývare pomalým varom 1 hodinu. Vyberieme, necháme vychladnúť. Potom ho ešte opečieme na husacej masti do červena.
- 3
Husací krk ešte zaťažíme dvomi doštičkami na 12 hodín a potom ho pokrájame na kolieska ako salámu. Podávame samostatne s krajcom domáceho chleba a kyslou uhorkou alebo ho použijeme ako súčasť studených mís.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu