Polievka z kuracích kostier,kostí, kože, tuku odrezkov a drobov
Foto: pusta
Nemám vo zvyku nič vyhadzovať, ak mi zvýši z varenia inej dobroty.Do mrazničky si tieto použiteľné zvyšky odkladám a ak ich mám Zobraziť celý popisNemám vo zvyku nič vyhadzovať, ak mi zvýši z varenia inej dobroty.Do mrazničky si tieto použiteľné zvyšky odkladám a ak ich mám dostatok, varím túto dobrotu, ktorú Vám ponúkam.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 ks |
|
4 ks |
|
2-3 ks |
|
4 ks |
|
2 ks |
|
2 z kurčiat /pečienka, srdce, žalúdok/ |
|
z kurčiat |
|
|
|
|
|
, kosti zo stehien... |
|
3 ks, veľká |
|
2 ks, - koreň |
|
1 ks, malý |
|
1 zväzok, nasekana + jej celé vetvičky |
|
3-4 vetvičky |
|
1/4 menšej hlávky |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks, celá |
|
1 ks |
|
1 ks, stredne veľká aj so spodnou slupkou |
|
2-3 strúčiky |
|
podľa chuti |
|
15 guličiek |
|
5-6 guličiek |
|
4 guličky |
|
2 ks |
|
2500 ml, studená ľadová |
|
3 ks |
|
Postup
-
1
Do veľkého hrnca vložím všetko, čo mám z kuraťa ako je uvedené v surovinách, zalejem studenou ľadovou vodou, osolím a postavím prikrytý hrniec na najmenší plameň na liatinovú platňu a varím veľmi pomalým varom, sotva znateľným čerením, podľa potreby zbieram penu, ale pri správnom varení sa pena prakticky netvorí.
- 2
Po hodine a pol pridám všetku očistenú zeleninu pokrájanú na hrubé kusy, všetky koreniny, zelené vňate, klinčeky napichám do cibule. Varím, kým zelenina nie je máličko "al dente", čo trvá dalšiu hodinu a pol. Po tejto dobe vyberiem zelenimu a kostry a kosti s mäsom a ostatné väčšie časti. Vývar scedím. Zeleninu, obraté mäso, kože, droby pokrájam a rozdelím na taniere, pridám zvolenú zavárku, zalejem horúcim vývarom .
- 3
Podávam posypané na drobno posekanou petržlenovou vňaťou. Ako zavárka môže byť strúhanie, macesové knedličky, krupicové knedličky, pečeňové knedličky, niťové rezance...čo komu chutí. Vývar, ktorý mám navyše, používam k dalšiemu vareniu a časť zmrazím. Vývar v chladničke vydrží 5-7 dní.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu