Minútka z pečene

pusta - fotkapusta, 28. februára 2011
Minútka z pečene
Foto: pusta

V našej rodine bola pečeň obľúbenou delikatessou, najmä pre jej rýchlu prípravu, ale aj chuť. Je vynikajúcim pohostením pre nečakanú, ale milú návštevu. Zobraziť celý popisV našej rodine bola pečeň obľúbenou delikatessou, najmä pre jej rýchlu prípravu, ale aj chuť. Je vynikajúcim pohostením pre nečakanú, ale milú návštevu. Vhodná aj ako obed, či večera.

4
porcie
15 minút
príprava
4-6 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
4 PL
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
2 ks , stredne veľká
2 viazaničky
4 PL




Postup

  1. 1

    Umytú pečeň pokrájame na plátky o hrúbke 3-5 mm, lepšie sa krája, ak sme ju predtým na chvíľku dali do mrazničky - asi na 15 -20 minút. Plátky pečene z oboch strán okoreníme mletým čiernym korením a posypeme paprikou.

    Minútka z pečene - obrázok 1
  2. 2

    Prudko opečieme po oboch stranách na rozpálenom oleji a kladieme ich na tanier.

    Minútka z pečene - obrázok 2
  3. 3

    Servírujeme s na drobno pokrájanou cibuľou alebo kolieskam jarnej cibuľky, prelejeme trochou výpeku, horčicou, varenými zemiakmi alebo len s krajcom domáceho chleba. Ak chceme mať pečienku chrumkavejšiu, pred opečením na oleji ju ešte obalíme v múke. Solíme až tesne pred konzumáciou.

    Minútka z pečene - obrázok 3

Diskusia k receptu

bzuky
Pečeň zbožňujem na všetky spôsoby.
dorisa
Pečienka a pečeň je niečo úplne iné, v názve máš pečienku uvedenú. Ja osobne mám rada všetky druhy pečene.
jody
Ja tiež hovorím pečienka miesto pečeň. Výraz pečienka sa vo svojom pôvodnom význame podľa mňa nepoužíva a u nás doma sa odjakživa hovorilo pečienka. :-) Pridávam do KK ako ďalšiu pečienku do zbierky.
gman
genialne jednoduche a toto zaujimavejsie
evetik
v sobotu som robila restovanu bravcovu pecen a 4kusky som si len tak opiekla na oleji bola este lepsia ako restovana.Len tak s chlebikom osolit a opeprit.
evanaaa
Pusta, to sú akoby pečienkové-pečeňové čipsy, také tenúčke. Bravčovú aj hivädziu by som zohnala, ale tú teľaciu asi nie, ale aj to stačí. Mimochodom - pečienka, alebo pečínka hovoria Ćeši pečenému mäsu, kým u nás sa to hovorovo používa tak ( pečienka), spisovne je , ako udáva Dorisa.
pusta
evanaaa, nedá sa hovoriť o chipsoch, je známe, že pečeň sa pri osmážaní "zmrskne", teda zhrubne, z tých 3-5 mm hrúbky pokrájaných plátkov budú po opečení plátky hrubšie, a tie plátky sú daleko väčšie ako chipsy sú. nemyslela som všetky tri druhy pečene, stačí úplne jeden druh z uvedených. áno, česi hovoria upečenému mäsu alebo mäsu na pečenie "pečínka". hovorovo sú u nás zaužívané oba tvary, pečeň aj pečienka, ale spisovne správne je pečeň ako poznamenala dorisa. inak ja pečeň v tomto prípade nekrájam vertikálne, ale horizontálne.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia