Foto: pusta
V našej rodine bola pečeň obľúbenou delikatessou, najmä pre jej rýchlu prípravu, ale aj chuť. Je vynikajúcim pohostením pre nečakanú, ale milú návštevu. Zobraziť celý popisV našej rodine bola pečeň obľúbenou delikatessou, najmä pre jej rýchlu prípravu, ale aj chuť. Je vynikajúcim pohostením pre nečakanú, ale milú návštevu. Vhodná aj ako obed, či večera.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Umytú pečeň pokrájame na plátky o hrúbke 3-5 mm, lepšie sa krája, ak sme ju predtým na chvíľku dali do mrazničky - asi na 15 -20 minút. Plátky pečene z oboch strán okoreníme mletým čiernym korením a posypeme paprikou.
-
2
Prudko opečieme po oboch stranách na rozpálenom oleji a kladieme ich na tanier.
-
3
Servírujeme s na drobno pokrájanou cibuľou alebo kolieskam jarnej cibuľky, prelejeme trochou výpeku, horčicou, varenými zemiakmi alebo len s krajcom domáceho chleba. Ak chceme mať pečienku chrumkavejšiu, pred opečením na oleji ju ešte obalíme v múke. Solíme až tesne pred konzumáciou.
Diskusia k receptu