Foto: pusta
Rascové špirálky podávam ako slané pohostenie alebo ako zákusok k vínu, tiež ako prílohu k polievkam. Príprava je jednoduchá a cesto nemusí pred Zobraziť celý popisRascové špirálky podávam ako slané pohostenie alebo ako zákusok k vínu, tiež ako prílohu k polievkam. Príprava je jednoduchá a cesto nemusí pred pečením kysnúť.
porcia
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Do misy preosejeme múku, zmiešame so soľou, pridáme žltok, bravčovú masť, rozmrvené droždie a mliekom spracujeme na cesto.
- 2
Z cesta vyformujeme bez dalšieho kysnutia valec, pokrájame na dieliky, z ktorých ušúľame dlhšie tyčinky. Tyčinky na oboch koncoch 2-3x zatočíme v protismere, čím vzniknú špirálky, ktoré poukladáme na plech s pečiacim papierom. Na povrchu ich potrieme s bielkom, ktorý sme rozšľahali so soľou a posypeme celou rascou.
- 3
Pečieme v trúbe predohriatej na 200 stupňov 20 -25 stupňov. Hotové tyčinky sú na povrchu chrumkavé a z vnútra vláčne aj viac dní, môžu sa pripraviť preto aj vopred.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
tieto tvoje vyzeraju jednoduchsie ako moje slane korbace, niekedy vyskusam:)
pšeničná, špaldová, ovsená, ražná....hladká, stredná, hrubá...akú konkrétne ste použili?
dakujem.
mám radosť, že vám chutia.
dakujem.
to ja dakujem tebe za fantastickú správu.
dakujem.