semifreddo
semifreddo

Talianske semifreddo

pusta - fotkapusta, 11. marca 2011
Talianske semifreddo
Foto: pusta

Talianske semifredo je všeobecne známy a obľúbený taliansky dezert. Je veľmi rozšírený aj mimo územia Talianska, dokonca si ho môžeme pripraviť aj doma. Ponúkam Zobraziť celý popisTalianske semifredo je všeobecne známy a obľúbený taliansky dezert. Je veľmi rozšírený aj mimo územia Talianska, dokonca si ho môžeme pripraviť aj doma. Ponúkam jednu z možností jeho prípravy.

4
porcie
180 minút
príprava
120 minút mrazenie minút
tepelná úprava

Suroviny

300 ml, ušľahaná
1 ks
4 ks
100 ml, tekuty
 opražené na dozdobenie




Postup

  1. 1

    Do misy dáme žltky, vajce a šľaháme metličkou nad parou vodného kúpeľa do peny. Pozor - nevaríme!, aby sa žtltky nezrážali. Ked vznikne žltá pena, odstavíme z ohňa, vmiešame med a celú vaječno-medovú zmes vmiešame do ušľahanej šľahačky.

  2. 2

    Vlejeme do formy, vyloženej potravinárskou foliou, prikryjeme foliou a celé dáme mraziť do mrazničky na 2 hodiny. Ja som použila formu na biskupský chlebíček, ale možno použiť aj iné formy.

  3. 3

    Pred servírovaním odstránime foliu, vyklopíme na podnos, pokvapkáme medom a posypeme na sucho opraženými orieškami.

Diskusia k receptu

maartina
fajn receptík, ukladám ...vďaka za pripomenutie, už je to dávno, čo som ho robila, musím to napraviť, len čo sa mi trošku uvoľní mrazák :)
pusta
áno, bzuky je aj veľmi dobrý, po vybratí z mrazničky sa rýchlo rozpúšťa, na jazyku ale ešte rýchlejšie.
pusta
martinka, pomerne jednoduchý na prípravu a je to naozaj maškrta, dakujem
pusta
luckylee. dakujem, potom dakujem, potom napíš, či chutilo
alenka0901
Vypadá to veľmi dobre. Som na tom podobne ako maartina, musí sa mi uvoľniť trochu mrazák, a už aj skúšam. Dotiaľ ukladám do KK.
pivonka
Žĺtková zmes sa pridáva do šľahačky teplá? Musí to byť pochúťka.
hubarka35
samé dobrotky robite,a ja tu potom slintám-mám zmrzku v mrazáku idem oblizovat......rcp ukladám do KK.vdaka
pusta
hubarka, srdečná vdaka, aj za iné.
pusta
pivonka, žltková zmes sa pidáva do šľahačky vychladnutá.
jarunka
To moze byt dobre. Vyskusam az v lete. V zime nam studene nejde.
pusta
jarunka vitaj, čakám ťa každé ráno, padla si mi do oka aj do srdca, ja som to vkladala,lebo sa blíži Veľká noc a môže byť aj niečo netradičné, inak robievam v lete. dakujem
mojack
Chcem sa opýtat, prečo nemáš aj foto pri tvojich receptoch. Myslím tym pracovný postup, ked rada variš? Tak ba sa to krasne pracovalo, mat tak aj pri tom fotky ako ist dalej?
pusta
mojack, už som ti odpovedala, hádam si to našla.
marika21
Môže to byť veľmi dobrá pochúťka, maškrtka. Dala by som si. Zostáva len si pripraviť. Návod je. Tak do toho.*****
pusta
@marika21 , je to veľká pochúťka, verím, že by si dala :-)
poteší ma, ak pripravíš :-)
nie je to ťažké.
dakujem za pochvalu a 5*




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia