Foto: pusta
Talianske semifredo je všeobecne známy a obľúbený taliansky dezert. Je veľmi rozšírený aj mimo územia Talianska, dokonca si ho môžeme pripraviť aj doma. Ponúkam Zobraziť celý popisTalianske semifredo je všeobecne známy a obľúbený taliansky dezert. Je veľmi rozšírený aj mimo územia Talianska, dokonca si ho môžeme pripraviť aj doma. Ponúkam jednu z možností jeho prípravy.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do misy dáme žltky, vajce a šľaháme metličkou nad parou vodného kúpeľa do peny. Pozor - nevaríme!, aby sa žtltky nezrážali. Ked vznikne žltá pena, odstavíme z ohňa, vmiešame med a celú vaječno-medovú zmes vmiešame do ušľahanej šľahačky.
- 2
Vlejeme do formy, vyloženej potravinárskou foliou, prikryjeme foliou a celé dáme mraziť do mrazničky na 2 hodiny. Ja som použila formu na biskupský chlebíček, ale možno použiť aj iné formy.
- 3
Pred servírovaním odstránime foliu, vyklopíme na podnos, pokvapkáme medom a posypeme na sucho opraženými orieškami.
Tiež semifreddo:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
poteší ma, ak pripravíš :-)
nie je to ťažké.
dakujem za pochvalu a 5*