Foto: pusta
Je to výborná polievka slovenskej kuchyne, vhodná na chladnejšie dni i pôstne obdobie. Varím ju podľa receptu, ktorý bol uverejnený v kalendári Gazdinka 2007. Zobraziť celý popisJe to výborná polievka slovenskej kuchyne, vhodná na chladnejšie dni i pôstne obdobie. Varím ju podľa receptu, ktorý bol uverejnený v kalendári Gazdinka 2007. Je veľmi chutná a výdatná.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
v suchom stave: | |
1 hrsť |
|
1 hrsť |
|
1 hrsť |
|
1 hrsť |
|
2 ks |
|
1 ks, veľká |
|
1 ks |
|
1 ks, stredne veľká |
|
3 strúčiky |
|
100 g, zelený čerstvý/mrazený |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti sušená |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Do hrnca dáme vopred namočenú fazuľu a hrach, zalejeme vodou, osolíme a varíme do polomäkka.Pridáme šošovicu, jačmenné krúpy, mrkvu pokrájanú na kolieska, petržlen na kocky, dolejeme vodou a varíme do mäkka. Pridáme zemiaky pokrájané na kocky a zahustíme zásmažkou z múky, posekanej cibule, oleja.
- 2
Okoreníme mletým čiernym korením, dosolíme, pridáme zelený hrášok, krátko povaríme, dosolíme, pridáme rozomnutú majoránku.
- 3
Dochutíme prelisovaným cesnakom, vypneme plameň, prikryjeme pokrievkou a necháme chvíľku postáť,aby sa polievka pekne prevoňala cesnakom. Podávame horúce.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu