peter64 nemá fotku

peter64

«1 2 ...16 »

Recept bez obrázku Najlepšie jogurtové rezne Vaše

môžem odporučiť akurát som si to pripravil dnes na obed

Cikošky alebo slivkové knedle Cikošky alebo slivkové knedle Vaše

recept našich starých rodičov a môjho dectva

Opité kura na plechovke. Opité kura na plechovke. Vaše

Kurča umyjeme osolíme alebo ho posypeme grilovacím korením. Pripravíme si marinádu všetky suroviny zmiešame a necháme asi dve minúty prehriať cesnak nakrájame na platky. Kurča vložíme do misy zalejeme pripravenou marinádou a necháme ostať 1-24 hod v chladničke občas to pretočíme. Na hlboký plech si dáme umytú a otvorenú plechovku piva na ktorú sme si nasadili kurča.S piva si odpijeme asi 1 dl a spravíme si druhí otvor na vrchu s nožom ešte pred nasadením kurčaťa na plechovku . Pečieme podľa potreby 75 minút na 180°C. Počas pečenia podlievame výpekom. Po upečení kurča s plechovky dáme dole a rozporciovali sme ho podávame s zemiakovou kašou a prílohou.

Recept bez obrázku Jednoduchá krabia nátierka Vaše

variant 1: Krabie tyčinky necháme rozmraziť a potom ich pokrájame na menšie kúsky pridáme nakrájané alebo nastrúhané vajíčká premiešame to spolu z tatárskou omáčkou ozdobíme to citrónom, pórom a podávame to s pečivom.

Recept bez obrázku Krúpy s hydinovými žalúdkami Vaše

Prebraté a umyté krúpy varíme v osolenej vode s kúskom masla na miernom ohni. Umyté a na malé kúsky pokrájané žalúdky ľahko podusíme na oleji a pridáme do variacích sa krúp. Uvaríme do mäkká častejšie miešame aby s nám krúpy nepripálili. Na malé kúsky pokrájanú zeleninu , zemiaky a cibuľu ,posolíme a podusíme s pridaním masla zalejeme vriacov vodou a ešte povaríme. Uvarenú zeleninu so zemiakmi zmiešame s uvarenými krúpami a so žalúdkami pridáme smotanu, podľa chuti osolíme.Pred podávaním posypeme nesekanou petržlenovou vňaťou.

Recept bez obrázku Baranie pečené Vaše

Mäso umyjeme, osušíme, zbavíme blán a dôkladne popreťahujeme kúskami cesnaku,osolíme a okoreníme. Mäso vložíme do väčšieho pekáča s roztopeným maslom a olejom pridáme nasekáme bylinky, podlejeme vývarom, pridáme na štvrtky pokrájanú cibuľu a pečieme pod pokrievkou zhruba 50 minút a pravidelne podlievame. Potom mäso odkryjeme a dopečieme do zlatova.

Recept bez obrázku Pikantné srdce Vaše

Na slanine orestujeme nakrájanú cibuľu dohneda pridáme preplisovaný cesnak a srdce pokrájané na kocky. Pridáme rascu posypeme vrchovatou lyžicou korením na divinu a všetko prudko niekoľko minút restujeme. Potom zmiernime oheň podlejeme a za ďalšieho občasného podlievania vodou dusíme asi 90 minút. Necháme vodu vydusiť do šťavy, pridáme horčicu,štipku škorice zahustíme mukou dolejeme vodou na požadovane množstvo omáčky, povaríme a osolíme. Podávame s knedľou alebo s nokami alebo cestovinou.

Recept bez obrázku Vnútornosti na divoko Vaše

Údenú slaninu pokrájame na kocky a dáme do hrnca škvariť. Pridáme na drobno pokrájanú cibuľu a spoločne restujeme do zlatova. Ľadviny rozrežeme na polovicu vyrežeme močovodné kanáliky a niekoľko krát ich umyjeme vo vode a potom ich nakrájame na kocky. Umyté a očistené srdcia a jazyky tiež nakrájame na kocky. Pridáme do hrnca k opraženej cibuli a slaniny sprudka orestujeme a podlejeme vodou. Z vetvičky tymianu odstránime jemné lístky, koriander nasekáme a spoločne z jalovcom vložíme do mažiara a na hrubo ich podrvíme.

Koleno na pive Koleno na pive Vaše

Koleno zbavíme prípadných štetín,umyjeme,osolíme vložíme do pekáča zalejeme do tretiny vodou a prikryjeme ho vrchnákom a pečieme ho v rúre pri teplote 200°C . V polovičke asi tak po 1 hodine (zaleží to aké veľké koleno zoženieme) pečenia prilejeme k kolenu zmes piva horčice a grilovacieho korenia, odstránime pokrievku a za častého podlievania pečieme do zlatistá.

Guláš z husacích žalúdkov Guláš z husacích žalúdkov Vaše

možem iba odporučiť prave som si ho spravil

Recept bez obrázku Perkelt z miešaného mäsa Vaše

Baranie mäso pokrájame na kocky,bravčový bôčik pomelieme.Bravčové pliecko pokrájame na hrubšie rezance.Na masti opražíme nadrobno psekanú cibuľu,pridáme mäso a opražíme.Poprášime mletou červenou paprikou,osolíme a podlejeme trochou vývaru.Prikryjeme a udusíme do polomäkka.Potom pridáme lečo,zaprašíme múkou a dodusíme.Na tanieroch ozdobíme šľahačkou alebo bielym jogurtom a nadrobno posekonou petržlenovou vňaťou.Podávame s uvarenými cestovinami,zemiakmi alebo ryžou.

Recept bez obrázku Pečene baranie mäso Vaše

Mäso zbavíme prebytočného tuku,umyjeme,osolíme a prešpikujeme prúškami slaniny a cesnakom.Na pekáči rozohrejeme tuk,vložíme mäso a opečieme.Potom pridáme pokrájanú cibuľu a rascu,trocha podlejeme a prikryté dusíme.Počas dusenia občas podlejeme.Keď je mäso skoro mäkké,odkryjeme ho a dopečieme za občasného podlievania vlastnou šťavou.Podávame s knedľou a dusenou kapustou.

Recept bez obrázku Baranie mäso s lečom Vaše

Nadrobno pokrájanú cibuľu spenime na tuku,pridáme umyté a na malé kocky pokrájané mäso,osolíme a dusíme. Keď je mäso napoli mäkké,pridáme umytú prepláchnutú ryžu a za občasného podlievania dusíme ďalej.Pred dokončením pridáme pokrájanú zelenú papriku,pokrájané rajčiaky a všetko spolu dodusíme do mäkka.

Recept bez obrázku Baranie mäso na horčici Vaše

Mäso zbavíme prebytočného tuku,pokiaľ možeme vykostímé,umyjeme,osolíme,potrieme horčicou,zalejeme vínom a necháme odležať 24 hodin v chladničke.Na druhý deň ho opečieme na tuku,pridáme ndrobno pokrájanú cibuľu a za občasného podlievania (použijeme aj víno) upečieme do mäkka.Mäkké mäso vyberieme,šťavu vydusíme na tuk,zaprašíme múkou,opražíme,podlejeme a povaríme.Hotovú šťavu zjemníme maslom.Podávame s knedľou.

Recept bez obrázku Baranie kotlety so zemiakmi Vaše

tento recept mi pripomína staré zvodné stravovanie recept kastroliková roštenka

Recept bez obrázku Baraní rezeň Vaše

Baranie mäso odblaníme,pokrájame na rezne,naklepeme,posolíme a posypeme majoránom.Na rozpálenom oleji opečieme pripravené mäso a počas opekania posypeme postrúhaným cesnakom.Opečene mäso uladíáme na teplú misu.Z výpeku ostraníme 2/3,podlejeme vývarom,povaríme a polejeme rezne.Podávame s varenýmí zemiakmi a mrkvou.

Recept bez obrázku Bačovský baraní špíz na grile Vaše

robieval som ho ale namiesto baraniny som použil bravčové pliecko

Recept bez obrázku Hanácky šalát Vaše

tento recept mám od spolupracovníka a je dobrý koštoval som ho.

Recept bez obrázku Záhradníkov pstruh Vaše

Vypitvané pstruhy narežeme pozdĺž chrbtice z oboch strán až k chvostu. Pokvapkáme citrónovou šťavou vtrieme sladkú a štipľavú papriku. Cesnak rozotrieme s soľou a vtrieme do pstruhov.Necháme 30 minút odležať. Cibuľu a mrkvu očistíme a pokrájame na kolieska. Papriky zbavíme jaderníkov a nakrájame na prúžky.

Recept bez obrázku Pečený kapor na leči Vaše

Kapra umyjeme osušme a pokrájame na podkovy. Osolíme a posype ho korením na ryby. Potom kapra vložíme do pripraveného pekáča a zalejeme sterilizovaným lečom. Pekáč zakryjeme a necháme v chladu do druhého dňa odležať.


«1 2 ...16 »

Inšpirácie z nových receptov
TOPlist