Jelení guláš Branisko

peter64 - fotkapeter64, 3. mája 2012

Suroviny

600-1000 g
100 g
80 g
15 g
15 g
150 g, alebo (huby -hríby, kozáky,suchohríby)
100 g
50 g
30 g




Postup

  1. 1

    Jelenie mäso nakrájame na porcie.Očistenú cibuľu nakrájame na kolieska,na masti opražíme.Pridáme paradajkový pretlak,mletú papriku,zalejeme vodou.Do zakladu vložíme mäso,osolíme,okoreníme,pridáme cesnak.Keď je mäso mäkké,zahustíme zápraškou.Na zaver pridáme pokrájané šampiňóny alebo lesné huby,lečo a dobre povaríme.Ako prílohu podávame žemľové knedle.

Diskusia k receptu

miskam
Mnaam...a urobeny na chalupe v kotliku...hned sa mi zbiehaju slinky
stanojezik
Doporučujem nahradiť múkovú zásmažku vložením 3-4 celých očistených zemiakov spolu s mäsom, ktoré na koniec v naberačke vidličkou popučíme. Mne múka v guľáši vadí.
jazzfunk
Ak je niekde muka, nie je to gulas....ale inak to moze byt velmi chutne ragu...
peter64
ne ni to klasický guláš čo varime v prírode v koliku ale je to na spôsob maďarského gulášu a komu vadi múka tak nech ju tam nedáva ako sa hovorí 100 ľudi 100 chuti ja som ho pripravoval aj bez múky a bol dobrý cice bol trochu redší ale bol dobrý




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia