Mexický guláš s hráškom

peter64 - fotkapeter64, 5. mája 2012

tento i ďalšie čo teraz budem pridávať sú s časopisu chvíľka v kuchyni

Suroviny

1000 g
2 ks
1 PL
1 PL
2 PL
2 PL
70 g
200 g
100 g




Postup

  1. 1

    Hovädzie mäso umyjeme a pokrájame na kocky.Očistenú cibuľu pokrájame na hrubo a orestujeme ju do zlatova. Potom pridáme pokrájané mäso osolíme, okoreníme a orestujeme. Pridáme paradajkový pretlak,sladkú a palivu papriku masox podlejeme a dusíme d mäkká.

  2. 2

    Do hotového gulášu pridáme hrášok. Zahustíme múkou rozmiešanou v malom množstve studenej vody a necháme 10 minút povariť. Podľa potreby dochutíme ešte soľou a vegetou. Podávame s ryžou posypanými strúhaným syrom.

Diskusia k receptu

rulik
toto bol kedysi veľmi obľúbený guľášik, už som naň trochu pozabudol,najbližšie uvarím,v jednoduchosti je sila
mares
Tento guľáš bol veľmi obľúbený u nás za socíku v našej závodnej jedálni,kde som vtedy pracovala ako vedúca , takže mi to propomína moje mladšie časy.Díky za dobrý nápad na zajtrajší obed.
používateľ nemá avatar
mb
mb
robievam, nase oblubene papanie ;)
akurat vegetu vynechavam, pretlak davam az pred koncom a uplne na koniec pre chut majoranku ;)
marijana
mexicky gulas som sa snazila varit ale vzdy som uvarila gulas taky dobry ktory sa nikdy ani len nepriblizill k mexickemu / len tak v mojej mysli/ tento recept som vyskusala a super bol naozaj mexicky. vdaka za vyborny recept mam zalozeny
krpcek
Dnes som uvarila tento guláš,ale z kuracích prsíčok,preto že môj syn zje iba toto mäsko a bravčové karé na dva spôsoby,to je všetko z mäsa čo má rád.Vonia aj chutí vynikajúco,nedala som vegetu a pridala som aj kečup a 2 strúčiky pretlačeného cesnaku,masox iba polovicu, miesto pálivej papriky som dala paprikovú pochúťku pikant,a je to mňamky,mňam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia