Krúpy s hydinovými žalúdkami

peter64 - fotkapeter64, 2. marca 2013

Suroviny

600 g
1 PL
1 ks
500-700 g
1 PL
10 PL
300 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Prebraté a umyté krúpy varíme v osolenej vode s kúskom masla na miernom ohni. Umyté a na malé kúsky pokrájané žalúdky ľahko podusíme na oleji a pridáme do variacích sa krúp. Uvaríme do mäkká častejšie miešame aby s nám krúpy nepripálili. Na malé kúsky pokrájanú zeleninu , zemiaky a cibuľu ,posolíme a podusíme s pridaním masla zalejeme vriacov vodou a ešte povaríme. Uvarenú zeleninu so zemiakmi zmiešame s uvarenými krúpami a so žalúdkami pridáme smotanu, podľa chuti osolíme.Pred podávaním posypeme nesekanou petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu

radost
moja - dávno-nebohá babka varievala krúpy so žalúdkami...alebo srdiečkami...ty si to obohatil o zeleninu..zemiaky..zabúdame na tie jednoduché jedlá..preto vdaka ti-že si pripomenul...urobím ho v týždni-tú jednoduchšiu verziu..krúpy i mäsko urobím zvlášť-a potom spolu zmiešam..vyhnem sa priháraniu krúpov..:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia