Vnútornosti na divoko

peter64 - fotkapeter64, 7. júla 2012

Suroviny

4 ks
3 ks
3 ks
 veľká
 zväzok
4 vetvičky
4 ks
150 g




Postup

  1. 1

    Údenú slaninu pokrájame na kocky a dáme do hrnca škvariť. Pridáme na drobno pokrájanú cibuľu a spoločne restujeme do zlatova. Ľadviny rozrežeme na polovicu vyrežeme močovodné kanáliky a niekoľko krát ich umyjeme vo vode a potom ich nakrájame na kocky. Umyté a očistené srdcia a jazyky tiež nakrájame na kocky. Pridáme do hrnca k opraženej cibuli a slaniny sprudka orestujeme a podlejeme vodou. Z vetvičky tymianu odstránime jemné lístky, koriander nasekáme a spoločne z jalovcom vložíme do mažiara a na hrubo ich podrvíme.

  2. 2

    Tuto zmes pridáme k vnútornostiam premiešame a ďalej dusíme do mäkká zhruba 45 minút.Na zahustenie rozmiešame hladkú múku vo vode a vlejeme ju do hrnca k vnútornostiam. Ľahko premiešame a povaríme ešte 15 minút a podľa chuti okoreníme a podávame s knedľou ryžou alebo cestovinou.

Diskusia k receptu

anajka
Tak toto jedáva už málokto. Ani ja osobne to dvakrát nemusím, ale to sú asi predsudky, veď kedysi sa to bežne varilo.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia