Foto: peter64
Suroviny
1500-2000 g |
|
0,5 l |
|
alebo iné korenie |
|
|
|
2 PL |
|
3 PL |
|
3 PL |
|
1 PL alebo ocot |
|
4 ks (strúčik) |
|
1 čl |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Kurča umyjeme osolíme alebo ho posypeme grilovacím korením. Pripravíme si marinádu všetky suroviny zmiešame a necháme asi dve minúty prehriať cesnak nakrájame na platky. Kurča vložíme do misy zalejeme pripravenou marinádou a necháme ostať 1-24 hod v chladničke občas to pretočíme. Na hlboký plech si dáme umytú a otvorenú plechovku piva na ktorú sme si nasadili kurča.S piva si odpijeme asi 1 dl a spravíme si druhí otvor na vrchu s nožom ešte pred nasadením kurčaťa na plechovku . Pečieme podľa potreby 75 minút na 180°C. Počas pečenia podlievame výpekom. Po upečení kurča s plechovky dáme dole a rozporciovali sme ho podávame s zemiakovou kašou a prílohou.
To by si mal presne napísať, aby sme v tom mali jasno. Kto
takto nepiekol určite to nebude vedieť. Môže to byť chutné kura.
Ale vazne: Rura na 175, viac sa nepodlieva, 75 min. Pivo to zariadi.
@Pre fajnovky: tak to nastoknite na sklenenu flasu! Staci dat dole nalepky, aby hostia nemali na kurcati: To najlepsie, co doma mame.... :-) Plechovka je ten idealny priemer. Myslim na kurca, damy, neberte to osobne! :-)