Záhradníkov pstruh

peter64 - fotkapeter64, 6. mája 2012

Suroviny

4 ks
6 strúčikov
2 ks
4 ks
4 ks
100 g
100 g




Postup

  1. 1

    Vypitvané pstruhy narežeme pozdĺž chrbtice z oboch strán až k chvostu. Pokvapkáme citrónovou šťavou vtrieme sladkú a štipľavú papriku. Cesnak rozotrieme s soľou a vtrieme do pstruhov.Necháme 30 minút odležať. Cibuľu a mrkvu očistíme a pokrájame na kolieska. Papriky zbavíme jaderníkov a nakrájame na prúžky.

    Záhradníkov pstruh - obrázok 1
  2. 2

    Dno pekáča potrieme masťou a poukladáme plátkami z polovici masla. Naukladáme cibuľu, mrkvu a papriku, položíme pstruhy a ďalšiu vrstvu cibule mrkvy a papriky.Poukladáme plátky zvyšného masla a podlejeme asi 150 ml vody. Pekáč prikryjeme a pstruhy pečieme v rúre vyhriatej na 200°C asi 60 minút.

    Záhradníkov pstruh - obrázok 2
  3. 3

    Namiesto pstruhov som použil kapra a namiesto papriky huby

Diskusia k receptu

rybarkuchar
60 min? To sa mi zdá na pstruha aj na zeleninu pridlho. Ale asi to máš oskúšané.
evanaaa
Aj mne sa zdá dlho, hádam polhodina by stačila, lenže je otázne, či to Peter aj robil. Sám povedal, že len opisuje recepty, no, možno z nich niektoré vyskúšal, mal by pridať aj vlastnú skúsenosť. Pstruhy sú dobré, raz za čas spravím, len sú trocha drahšie. Páči sa mi, že je to so zeleninou.
peter64
Áno prepisujem recepty ktoré sa mi pozdávajú ale chcem sa aj ja opýtať kto z Vás ma 100% vyskúšané recepty čo sa tu zverejnuju mám dojem že asi ani jeden áno mám aj svoje odskúšané ale to aby som len sedieť v kuchyni a nie chodiť do práce na 12 ský a pri toľkých receptov čo mám sa to ani nedá aby som mál všetke recepty vyskúšané
evusik
prvá sa hlásim, všetky recepty ktoré som tu uverejnila som vlasnoručne uvarila, upiekla, pripravila, naservírovala a odfotila :-)
@peter64 možno sa mýlim, ale myslím si, že toto nie je stránka o prepisovaní kuchárskych kníh, ale o vlastnoručne pripravených receptoch... preto si myslím, že má Varecha taký úspech :-) prajem pekný deň
irenaw
nuž ja vkladám len to, čo uvarím, receptov mám v kuchárskych knihách stovky, ale musím si overiť v praxi, že nám výsledok chutí a že to podľa receptu ide uvariť.
cistinka
@peter64 teraz si ma pobavil...všetky svoje uverejnené recepty mám 100% odskúšané a vlastnoručne odfotené a vôbec nechápem, dávať sem neodskúšané recepty len podľa toho, že sa niekomu pozdávajú. Zaujímalo by ma, k čomu je to dobré, veď tam môže byť napr. tlačová chyba :-))) ale asi ti to je fuk!
julica
Pridávam sa: všetky recepty sú mnou pripravené, 90 percent z nich aj mnou vymyslených. Teším sa na leto, keď budem mať viac času na varenie, že si svoje portfólio trošku rozšírim, hádam aj dajaké inšpirácie z Rakús donesiem :)
jerica
Keď varím a mám čas , fotím , aby som niečo prepisovala a nevyskúšané sem prifárala, to by mi moje svedomie nedalo . Keď varím pre nás , tak varím s radosťou , nie len pre varechu, keď je možnosť pridať môj recept aj so skúsenosťami , nebránim sa vložiť recept s potešením na varecha.sk .
Myslím si že je to o etickom kódexe.Keď sa mýlim poopravte ma.
2010
@peter64 , len prepisuj a pridavaj a uvaris ked budes mat cas neskorsie, len ked nemas vyskusane ako v tomto pripade uvidis ze po tej hodine na 200C v rure ti z tych pstruhov moc neostane , je tu tlacitko skryty recept. Ja mam skrytych receptov asi viac ako publikovanych v mojej KK.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia