Záhradníkov pstruh

peter64 - fotkapeter64, 6. mája 2012

Suroviny

4 ks
6 strúčikov
2 ks
4 ks
4 ks
100 g
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vypitvané pstruhy narežeme pozdĺž chrbtice z oboch strán až k chvostu. Pokvapkáme citrónovou šťavou vtrieme sladkú a štipľavú papriku. Cesnak rozotrieme s soľou a vtrieme do pstruhov.Necháme 30 minút odležať. Cibuľu a mrkvu očistíme a pokrájame na kolieska. Papriky zbavíme jaderníkov a nakrájame na prúžky.

    Záhradníkov pstruh - obrázok 1
  2. 2

    Dno pekáča potrieme masťou a poukladáme plátkami z polovici masla. Naukladáme cibuľu, mrkvu a papriku, položíme pstruhy a ďalšiu vrstvu cibule mrkvy a papriky.Poukladáme plátky zvyšného masla a podlejeme asi 150 ml vody. Pekáč prikryjeme a pstruhy pečieme v rúre vyhriatej na 200°C asi 60 minút.

    Záhradníkov pstruh - obrázok 2
  3. 3

    Namiesto pstruhov som použil kapra a namiesto papriky huby

Recept je zaradený do kategórií:
Ryby, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
60 min? To sa mi zdá na pstruha aj na zeleninu pridlho. Ale asi to máš oskúšané.
Aj mne sa zdá dlho, hádam polhodina by stačila, lenže je otázne, či to Peter aj robil. Sám povedal, že len opisuje recepty, no, možno z nich niektoré vyskúšal, mal by pridať aj vlastnú skúsenosť. Pstruhy sú dobré, raz za čas spravím, len sú trocha drahšie. Páči sa mi, že je to so zeleninou.
Áno prepisujem recepty ktoré sa mi pozdávajú ale chcem sa aj ja opýtať kto z Vás ma 100% vyskúšané recepty čo sa tu zverejnuju mám dojem že asi ani jeden áno mám aj svoje odskúšané ale to aby som len sedieť v kuchyni a nie chodiť do práce na 12 ský a pri toľkých receptov čo mám sa to ani nedá aby som mál všetke recepty vyskúšané