Diviačie stehno so šípkovou omáčkou

peter64 - fotkapeter64, 1. mája 2012

Suroviny

1500 g
Moridlo:
300 g
100 g
5 zrniečok
3 zrniečok
1 ks
3 ks
3 cm
1/4 l
1/8 l
Na upravu:
3/16 l
100 g
30 g
120 g
1/2 ks
3 pl
0,5 g




Postup

  1. 1

    Stehno z diviaka očistime,zbavíme sadla,umyjeme vyklepeme.Mäso vložime do kameninovej nádoby,zalejeme moridlom,zaťažime a dáme na 6-8 dni odležať do chladničky.Pri príprave na rozohriatej nakrájanej slaniny opažime koreninovú zeleninu a cibuľu z maridla,pridáme čerstvé korenie,osoline naložene mäso,podlejeme trochu hovädzieho vývaru a dusíme.Pri duzení mäso podlievame červeným vínom a dusíme do mäkka.Omačku zahustime rietkou žltou zapraškou(alebo na oleji opraženou strúhankou),podľa potreby zalejeme vývarom,pridáme šípkovú zavareninu,citrónovú kôru i šťavu,podľa chuti cukor a soľ a dobre povaríme.Mäso nkrájame,do omáčky zamiešame maderirske víno a precedenu omáčku nalejeme na mäso.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia