Suroviny
| 1500 g |
|
| Moridlo: | |
| 300 g |
|
| 100 g |
|
| 5 zrniečok |
|
| 3 zrniečok |
|
| 1 ks |
|
|
|
|
| 3 ks |
|
| 3 cm |
|
| 1/4 l |
|
| 1/8 l |
|
| Na upravu: | |
| 3/16 l |
|
| 100 g |
|
|
|
|
|
|
|
| 30 g |
|
| 120 g |
|
| 1/2 ks |
|
| 3 pl |
|
| 0,5 g |
|
Postup
-
1
Stehno z diviaka očistime,zbavíme sadla,umyjeme vyklepeme.Mäso vložime do kameninovej nádoby,zalejeme moridlom,zaťažime a dáme na 6-8 dni odležať do chladničky.Pri príprave na rozohriatej nakrájanej slaniny opažime koreninovú zeleninu a cibuľu z maridla,pridáme čerstvé korenie,osoline naložene mäso,podlejeme trochu hovädzieho vývaru a dusíme.Pri duzení mäso podlievame červeným vínom a dusíme do mäkka.Omačku zahustime rietkou žltou zapraškou(alebo na oleji opraženou strúhankou),podľa potreby zalejeme vývarom,pridáme šípkovú zavareninu,citrónovú kôru i šťavu,podľa chuti cukor a soľ a dobre povaríme.Mäso nkrájame,do omáčky zamiešame maderirske víno a precedenu omáčku nalejeme na mäso.








Diskusia k receptu